Europaframgången 1979 hyllades med helkväll

Publicerad 05 juni 2019 i Nyheter

Anders ”Puskas” Ljungberg och Roy Andersson var två av spelarna från 1979-laget som intervjuades på scen.

För 40 år sedan spelade Malmö FF final i Europacupen. Den fantastiska bedriften uppmärksammades på Restaurang 1910 under förra veckan.

Jubileumskvällen ägde rum under torsdagen, på dagen 40 år efter Europacupfinalen mot Nottingham Forest i München. Det visades klassiska filmklipp från Europaresan och flera spelare från laget var på plats tillsammans med dåvarande tränaren Bob Houghton.

De 230 gästerna serverades en trerättersmiddag och det bjöds på underhållning i form av livemusik och intervjuer med bland andra Anders ”Puskas” Ljungberg, Ingemar Erlandsson och Bob Houghton.

– En sak som nog förvånade många av klubbarna i Europa var att vi hade två tonåringar på planen i finalen, Jan-Olov Kindvall och Robert Prytz, som båda gjorde väldigt bra ifrån sig. Dessutom var samtliga spelare i laget från Skåne och de flesta från Malmö. Det var en fantastisk resa vi gjorde, säger Bob Houghton.

Ingemar Erlandsson lyfte fram organisationen och försvarsspelet som två av de främsta faktorerna till att Malmö FF tog sig hela vägen till finalen.

– Sedan hade vi en fantastisk målvakt i Janne Möller. Det ska man alltid ha i åtanke och jag tror inte att vi hade tagit de här kliven utan honom. Med Bob som tränare var vi otroligt organiserade och alla visste vad vi skulle göra när vi väl gick ut på planen.

huvudpartners

officiella partners