Europaäventyret fortsätter!

Publicerad 02 september 2003

Här kommer lite information om UEFA-cupmatcherna.

Malmö FF är nu inne i UEFA-cupens huvudturnering efter att ha besegrat nordirländska Portadown FC i kvalet med totalt 6-0. Nu väntar oss en fantastisk utmaning då portugisiska Sporting Lissabon kommer på besök. Bortamatchen slutade 2-0 till Sporting. Det blir tufft, men inte omöjligt att vända på Malmö Stadion.

Hemmamatchen spelas den 15 oktober klockan 20.15 på Malmö Stadion.

Cirka 6000 biljetter har redan sålts.

Som vi tidigare informerat om så är det, enligt UEFA:s regler, endast tillåtet med sittplatser vid Europaspel. Detta innebär en hel del förändringar som Malmö FF inte råder över. Bland annat är Malmö Stadions åskådarkapacitet mycket begränsad och följden blir troligtvis att efterfrågan på biljetterna blir stor.

Biljetterna släppes den 4 september 08.00.

De som är VIP-årskortsinnehavare har förtur att köpa sin plats fram till och med den 19 september. Efter detta datum släpps biljetterna till allmänheten.
Glöm inte att det är viktigt att Du tar med Ditt VIP-årskort eftersom detta är Din garanti för att Du, och ingen annan, har rätt till platsen.

Biljettpriserna på UEFA-cupmatcherna kommer att vara indelade i tre priskategorier:

Kategori 1: 320:-, mittsektioner under tak
Kategori 2: 250:-, yttersektioner under tak samt mittsektioner utan tak
Kategori 3: 180:-, yttersektioner utan tak

Observera att Fritidsförvaltningens förköpsavgift tillkommer.

Biljetterna köper Du på Fritidsförvaltningens Stadionkontor. Telefonnumret dit är 040- 34 26 81.

Av administrativa skäl kan bokning av biljetter inte göras hos Malmö FF

Besök Sportings hemsida här: www.sporting.pt

Lite fakta:
Sporting Lissabon blev förra säsongen trea i portugisiska ligan. Man har Joau Pinto kvar i laget men har tappat sina två största stjärnor till utlandet; Cristiano Ronaldo(Manchester United) och Ricardo Quaresma(Barcelona).

Lissabon ligger drygt 300 mil från Malmö. Sporting spelar på helt nybyggda José Alvalade-stadion(52.000).

Tom Prahl:
”Det är en utmaning som är så god som någon.Lite av ett examensprov för oss så vi kan se vad vi duger till. Bra om vi kan börja borta. Ett bra resultat på bortaplan ger ju en möjlighet på Stadion. Jag mötte dem med HBK för två år sedan och topplagen i Spanien och Portugal är riktigt bra och har en hel del kända spelare. I en sådan här match har vi allt att vinna och ingenting att förlora och visst har vi en chans. När jag var i HBK så slog vi ut Benfica,som kanske var lite sämre än Sporting men inte mycket, i två matcher(2-1, 2-2). Vi skall göra allt vi kan för att förlänga säsongen lite till men det krävs ju en insats som är mycket över det vanliga det skall man ha klart för sig. Men möjligheten finns.”

Historik:
Malmö FF har mött Sporting Lissabon en gång tidigare. Den 15 juli 1949 möttes man i en vänskapsmatch på Malmö IP inför 9995 åskådare. Matchen slutade 5-4 till himmelsblått.