Ett tack från Olof Persson

Publicerad 30 november 2018 i Nyheter

MFF:s assisterande tränare Olof Persson lämnar föreningen efter fem år i tränarstaben. Här är hans avskedshälsning till alla som jobbat med honom och stöttat laget under denna tid.

Tre gånger svensk mästare, två gånger Champions League-gruppspel och en gång Europa League-gruppspel. Under de här fem åren har jag varit med om otroliga prestationer, magiska kvällar och stora upplevelser som många andra bara får drömma om. Jag har lärt känna människor som jag har delat både motgång och medgång med. Fått relationer som lever kvar för resten av livet. Jag är evigt tacksam för den här perioden i mitt liv och är stolt över att ha varit en del av framgångarna.

Ett speciellt tack till Åge, Allan, Magnus och Uwe som på olika sätt är starka ledare och skickliga tränare. Erfarenheterna jag fått av er är ovärderliga.

Tack till alla i staben. Gruppen har förändrats en del under åren men har alltid levererat insatser med hjärta, hjärna och energi.

Tack till spelarna med Mackan i spetsen – vilka hjältar.

Tack till ledningen för visat förtroende för mig.

Tack till all personal som arbetar med MFF.

Tack till alla supportrar som med hjärta och engagemang backat upp och stöttat oss de här åren. Ni har gett mig oförglömliga minnen och jag känner en stor ära över att få vara en del av MFF-familjen.

På den här nivån är det resultat som gäller. Det fick jag lära mig att hantera först som spelare i MFF och sen som tränare. Varje skifte i tränarstaben har förändrat förutsättningarna och dynamiken i gruppen. Det är helt naturligt och friskt. Jag tycker att vi genomgående har hanterat förändringarna på ett bra sätt och det känns extra skönt att vi lyckades vända 2018 till något bra.

Jag har lärt mig mycket och utvecklats och blivit bättre i ledarrollen. Men samtidigt som jag trivs fantastiskt bra i MFF blir mitt eget ledarskap och min filosofi helt naturligt underordnad som assisterande tränare. Jag har kommit till insikt om att jag behöver gå vidare och ta mig an nya utmaningar för att utvecklas på fler plan. Det känns vemodigt och lite skrämmande men också nödvändigt.

Om mitt nästa uppdrag är inom fotbollen eller någon helt annan bransch vet jag inte. Men en sak är säker. Vi ses på Stadion!

/Olof

huvudpartners

officiella partners