En tung kväll på Tele2 Arena

Publicerad 16 maj 2022 i Herr,Nyheter

Måndagskvällen blev tuff för Malmö FF. När matchklockan just passerat första kvarten nickades bollen oturligt in i eget mål. Mardrömmen fortsatte för MFF som till slut fick se sig besegrade med 4–0.


nyckelhändelser

1′ Avspark på Tele2 Arena i Stockholm.

8′ Malik tar sig in i straffområdet längs vänsterkanten och skapar matchens första hörna. Erdal lägger in bollen mot straffpunkten där flera MFF:are står redo men en Djurgårdsförsvarare lyckas rensa undan.

15′ Djurgården tar ledningen efter att ett inlägg som olyckligt nickas i mål av egen försvarare.

33′ Djurgården ökar på till 2–0.

35′ Patriot driver fram i högt tempo. Viker in och drar i väg ett tungt avslut som målvakten klarar med besvär. På returen försöker Romain placera in bollen, men avslutet utanför.

65′ Djurgården får utdelning på nytt när bollen på en högerhörna letar sig in vid den främre stolpen.

69′ Felix lyfter fram bollen till Malik som hittat en fri yta framför hemmaförsvaret. På ett tillslag lyfter han bollen vidare till Patriot som går på avslut med högerfoten. Avslutet går utanför.

73′ Djurgården ställer om snabbt och Joel Asoro får till en kanonträff när han ökar på DIF:s ledning.

90′ Patriot utmanar och kommer återigen runt på sin högerkant. Testar ett avslut med vänstern som Djurgårdens målvakt klarar.

Mål

Djurgårdens IF: Självmål (15′), Hjalmar Ekdal (33′), Isak Hien (65′), Joel Asoro (73′)
Malmö FF:

Varningar

Djurgårdens IF: Hjalmar Ekdal (19′)
Malmö FF:
Felix Beijmo (40′)

Milos Milojevic efter matchen

– Vi får bita i det sura äpplet idag. Om vi glömmer sista 10 minuter så är det inte rättvist med 4-0. Vi får en helt okej start på matchen men sen bjuder vi in Djurgården i matchen med ett oturligt mål. Men det är också hur vi positionerar oss i straffområdet. Andra målet är passivt. Vi går in i omklädningsrummet och känner att vi har mer att ge.

– Absolut är det är en rättvist vinst för Djurgården men jag tycker inte att 4-0 är ett resultat som speglar matchen. Vi släpper in enkla mål, vi tänker för mycket och får inte något flyt i anfallsspelet. Det gick trögt framåt idag.

– Jag förstår varför många kallar detta för reservlag men jag ser det inte så. Vi har rutinerade och meriterade spelare på plan, så de kanske måste tro lite mer på sig själva idag. Vi ska alltid ha höga förväntningar och höga krav på de som spelar i MFF-tröjan och idag finns det många delar vi måste göra bättre

– Vi måste höja vår kollektiva insats, även min egen sist, så nu går vi för seger i nästa match mot Häcken.

Laguppställning

Ismael Diawara
Felix Beijmo, Eric Larsson, Matej Chalus, Martin Olsson
Erdal Rakip (Toivonen 85′), Sergio Peña, Sebastian Nanasi (Larsson 61′)
Patriot Sejdiu, Malik Abubakari, Romain Gall (Berget 61′)

Ersättare: Melker Ellborg, Jonas Knudsen, Samuel Adrian, Hugo Larsson (Nanasi 61′), Ola Toivonen (Rakip 85′), Jo Inge Berget (Gall 61′), Isaac Kiese Thelin

huvudpartners

officiella partners