En pratstund med Halsti

Publicerad 07 augusti 2009

Sommaren har kommit tillbaka och när hemsidan får tag på Markus Halsti för en kort pratstund har han tillbringat några eftermiddagstimmar på stranden i sällskap med sin hund.

Det finns inga direkta förhållningsorder från tränarna, mer än att man inte bör ligga och steka sig för många timmar åt gången och att man ska dricka ordentligt. Dagen innan match är det helst i skuggan eller inomhus som gäller. Så några få timmar fick räcka för Markus denna dag.

Men nu var det inte Ribersborgs hundbad den här intervjun skulle handla om. Det är match mot Trelleborg på lördag och mycket talar för att finländaren gör sin andra match från start då. Förra veckan mot AIK gjorde den 25-årige försvararen sin årsdebut i den himmelsblå startelvan.
– Jag har suttit på bänken några matcher och upplevt den fantastiska stämningen på Stadion därifrån, men det går inte att jämföra med hur det känns att gå in på planen till Hymnen. Du ser hela planen och du ser all tifo hos supportrarna. Det är helt enkelt en fantastisk känsla. Just för mig var den matchen också jätteviktig. Jag ville visa både mig själv och alla som tittade på att jag verkligen kan spela fotboll, och inte bara sitta på bänken. Inte så konstigt att jag var väldigt nervös inför matchen, eller hur?

Bloggaren Måns Renntun skrev om din insats att ”Halsti var som en finsk igelkott på Obolos rygg”. (Fastän bilden visar det motsatta, red. anm)

(Stort skratt) – Det var fyndigt skrivet. Men visst, jag var mycket nöjd efteråt. Jag ville inte att Obolo skulle göra mål på oss, och det kunde han ju inte heller.

I den matchen var Jasmin Sudic avstängd och du spelade i hans ställe. Till lördagens match är det Ricardinho som får vila efter tre gula kort. Får vi se dig som vänsterback den här gången?
– Jag vet inte, men förra året spelade jag vänsterback mot just Trelleborg. Vi får se i morgon (fredag) efter träningen hur det blir. Jag har spelat på många platser och det är roligt bara att få spela. Säger Roland att jag ska spela anfallare så spelar jag anfallare. Det är inga problem för mig, han bestämmer.

Hur är känslan i truppen inför ”lilla derbyt”?
– Den är bra. Vi spelade väldigt fint mot AIK, men gjorde inga mål. Det kändes i den matchen som om det var tre poäng som gällde och vi borde ha fått dem också, så som spelet såg ut. Till derbyt mot Trelleborg är det mycket energi i laget och vi vill visa att vi ska ta tre poäng den här gången. Vi har inte fått tillräckligt många poäng i år, men spelet har sett väldigt bra ut. Nu gäller det att vi fortsätter och fortsätter och förr eller senare kommer det.

På lördag klockan 16.00 börjar matchen på Vångavallen i Trelleborg. 2 x 45 minuter senare visar det sig om målskyttet äntligen lossnat. Markus Halsti säger att han först och främst hoppas att få spela, och i så fall är han inte främmande för att själv avgöra matchen om ingen annan får in bollen i mål.
– Det är nog lite bättre odds på att Wilton, Eddie eller Agon gör mål, men får jag chansen att bli matchhjälte tackar jag förstås inte nej till det. (Skratt)

//Magnus Johansson