En poäng med från Småland för U21

Publicerad 11 maj 2009

MFF:s U21-lag hade spelet och tog ledningen, men tappade efter en utvisning i början av andra halvlek och när Öster kvitterade blev det för svårt att komma tillbaka.
– Jag kräver mer av våra spelare än 1-1 borta mot Öster, säger Leif Engqvist efter matchen.

Östers IF U21 – Malmö FF U21

1 – 1 (0-0)

Målskytt MFF
0-1 48 min Jimmy Durmaz

MFF:s startelva:

Dusan Melichárek

David Durmaz(40), Jasmin Sudic, Markus Halsti, Nenad Stojadinovic(46)

Jiloan Hamad, Rick Kruys, Babis Stefanidis, Jimmy Durmaz

Pontus Jansson(76), Dardan Rexhepi.

Ersättare:, Giorgios Papavramidis, Muamet Asanovski(46), Metin Hamid(40), Patrik Karlsson, Hamid Alamin(76).

MFF:s U21-lag spelade oavgjort, 1-1, mot Öster borta i seriens fjärde omgång, ett resultat coachen Leif Engqvist är långt ifrån nöjd med.
– Vi har för bra spelare på plan för att vara nöjda med 1-1. Vi ska kunna straffa ett lag som Öster.

MFF är dock inte ensamma om sitt öde denna måndag. Östers A-lag må nuförtiden ha sjunkit så lågt i seriesystemet som övre halvan av divison 1, icke desto mindre har deras U21-lag redan tagit flera skalper, till exempel bortaseger mot Kalmar och storseger (5-1) hemma över TFF.

Hursomhelst, matchbilden var entydig. Det var MFF som höll i spelet och Öster som backade hem.
– Det är vi som spelar i första halvlek; de har några kontringar. Vår bästa chans är ett skott i ribban av Jiloan Hamad, där vi också är nära att göra mål på returen, säger Leif Engqvist.
– Spelet sker på deras planhalva i 35 av 45 minuter i första, vi spelar bra fotboll och vi skapar en del, men samtidigt inte tillräckligt mycket. Vi är inte tillräckligt aggressiva och kommer in i deras tempo.

Efter en rivstart på andra halvlek tog MFF ledningen i den 48:e minuten genom Jimmy Durmaz, som bröstade ner och sköt in ett från höger av Jiloan Hamad, ett snyggt mål. Det var dock en händelse fem minuter senare som kom att sätta en kanske starkare prägel på matchen: Jiloan Hamad fick sitt andra gula kort och åkte ut.
– Domaren hade en konstig nivå på matchen, men utvisningen var inte felaktig. Jiloan tar två varningar för fult spel, inte mycket att säga om det.

Det blev några framtvingade förändringar i laget. Fem minuter innan paus tvingades David Durmaz utgå efter en smäll på tån, Metid Hamid ersatte. I halvtid bytte Muamet Asanovski av Nenad Stojadinovic, varvid Metin Hamid gick över som vänsterback, Jiloan Hamad ner på högerbacken och Asanovski in till höger på mittfältet. Efter det röda kortet på ”Jille” fick Asanovski ta steget ner till en ovan högerbacksposition. Vilket såklart påverkade. Med en kvart kvar av matchen nådde Öster kvittering genom straffspark efter MFF-hands i egna straffområdet.

Leif lyfter fram fyra individuella insatser i matchen:
– Jimmy Durmaz gör många bra saker och är duktig idag. Jiloan Hamad är jättebra. Jasmin Sudic ska ha beröm. Och Babis Stefanidis vinner mycket boll och bra ifrån sig i balansrollen på mitten.

Nästa match för MFF i U21-serien är Ängelholms FF borta den onsdagen den 27 maj, en match som möjligen kommer något i skymundan av Champions League-finalen i Rom. Ickedestomindre är det då hög tid för MFF:s U21-lag att ta en ny seger.

/Tobias Christoffersson