En ny säsong inleds i Bromölla

Publicerad 29 januari 2022 i Dam,Nyheter

Klockan 14:00 sparkar damerna i gång en ny säsong. Rätt inställning och högt tempo står i fokus i dagens träningsmatch mot Ifö Bromölla IF, en motståndare som till vardags spelar i Elitettan.

Fredrik Jahnfors ser fram emot årets första match mot Ifö Bromölla IF som till vardags spelar i Elitettan.

Årets första träningsmatch stundar när Malmö FF tar E22 upp till Bromölla. Elitettanlaget Ifö Bromölla IF står för motståndet och Fredrik Jahnfors förväntar sig en fysisk match mellan två lag med stora ambitioner.

– Vi hittade en snabb lösning tillsammans med Bromölla när våra planer på att ha en premiärmatch mot FC Rosengård 1917 ställdes in. Men det ska bli riktigt kul att möta Bromölla, det gläder oss att vi får känna på tufft motstånd direkt. Det är en motståndare som är fysiskt starka och vana vid högt tempo så det här ser vi fram emot. 

Matchen spelas på MultiCopy Arena och i MFF-laget väntas ett par nya spelare göra debut MFF-tröjan. Nyförvärven Anna Plantin, Linnéa Svensson finns med i matchtruppen men Sofia Anker-Kofoed får på grund av sjukdom vänta på sin första match i himmelsblått.

– Vi har fått in rutin och spelare som tar för sig och ställer krav. Vi har en trupp som är hungriga och vill utvecklas. Nu har vi kört på ganska intensivt i tre veckors tid så jag tror alla är väldigt taggade på att äntligen få spela lite fotboll, säger Fredrik Jahnfors som inför den här säsongen har fått en ny kompanjon. Från Trelleborgs FF:s seniorförberedande verksamhet har Maxim Khalil anslutit till Malmö FF som ny assisterande tränare.

– Maxim har kommit in med klokhet och energi. Han är en modern tränare som vill framåt. Samtidigt har vi kvar Jeff Petersson som assisterande och Anders Nilsson är lagledare så vi har mycket kunskap runt omkring oss och jag tycker vi alla kompletterar varandra på ett bra sätt.

Den här säsongen siktar laget på en tredje raka serieseger men också på att ta nästa steg i utvecklingen. Fredrik Jahnfors vill se att intensiteten fortsätter öka och att laget blir effektivare framåt.  

– Vi vill fortsätta utmana oss själva och våga pressa oss ytterligare för att bli ännu mer effektiva och öka tempot ytterligare i det vi gör ute på plan. Att möta lag från högre divisioner nu under försäsongen är både viktigt men också väldigt inspirerande för oss.   

huvudpartners

officiella partners