En första rapport ifrån Florida

Publicerad 28 januari 2014

Morgonsolen har gått upp över Champions Walk

Kvart i tolv på måndagsförmiddagen rullade Malmö FFs spelarbuss ut ifrån Stadionområdet och vidare färd mot Kastrup. Pass visades i utbyte mot boardingkort och väskor skickades iväg på svarta gummiband innan truppen tillsammans med ledarna begav sig upp på den andra våningen och säkerhetskontrollen.

Väl på plan två noterade säkerhetspersonalen MFF-ledarnas klubbemblem på deras kavajer och skickade snabbt dem igenom ”Fast lane”. En av vakterna visade snabbt sitt fotbollsintresse genom en rad frågor om MFFs reseplaner, tankar om året och självklart: ”Kommer Zlatan tillbaka?”. Han avrunda allt genom att berätta för Daniel Andersson att han en gång värvat Daniel till sitt lag i dataspelet Football manager. Invetsteringen av de fiktiva pengarna hade dock inte gett den utdelning vakten hoppats på. Något Daniel tog med en klackspark.

Därefter boardade laget planet för att sedan sitta och njuta av Kastrups fina omgivning ifrån deras flygplanssäten i en och halv timme…
På grund av det dåliga vädret blev planet ståendes på marken längre än planerat och den långa resan blev plötsligt lite längre.

Väl framme i USA väntade en två timmar lång procedur med att först gå igenom passkontroll, vänta i kö på väskorn och sedan ännu en kö för att komma ut ifrån flygplatsen.

Slutligen väntade en fyra timmar lång bussresa mellan Fort Lauderdale och Bradenton där busschauffören Anthony kryssade fram på en väldigt igendimmad väg. Inte blev det lättare av att värmen inne i bussen skapade imma på rutorna vilket gjorde att Anthony fick manövrera ratten med en hand samtidigt som han gjorde cirkelrörelser, som han hade gjort Mr. Miyagi avundsjuk, med en handduk på frontrutan för bättre sikt.

Klockan 04.00 lokal tid rullade bussen in på Champions walk där spelarna snabbt fick sina nycklar innan de installerade sig och gick till sängs.