Elanga till afrikanska mästerskapen (?)

Publicerad 12 januari 2002

Elanga till afrikanska mästerskapen (?)

I fredags tog kamerunske förbundskaptenen Winfried Schafer ut truppen till afrikanska mästerskapen. Uppgifter gör gällande att Joseph Elanga är med.

Denna något kryptiska formulering grundar sig på att det helt enkelt förekommer aningen divergerande uppräkningar av den 22-mannatrupp som skall åka till Mali och försvara Kameruns titel som afrikanska mästare. Till förvirringen bidrar ur malmöitiskt perspektiv möjligen att Joseph Elanga där han nämns står uttagen som anfallare.

Klart är emellertid att Kamerun under uppladdningen i måndags besegrade Burkina Faso med 3-1 – inhopp av Elanga – och igår i Tunis besegrade Tunisien med 1-0 (Elangas medverkan oklar).

Afrikanska Mästerskapen inleds 19 januari och ”Les Lions Indomptables” (”de otämjbara lejonen”) som Kamerun kallas ställs i gruppspelet mot Congo (Brazzaville) den 20 januari, Elfenbenskusten den 25 januari och Togo den 29. Det är stor chans att de uttagna i föreliggande 22-mannatrupp också kommer kommer att bli med till VM-slutspelet, där Kamerun ställs mot Tyskland, Irland och Saudiarabien.

Hemsidan har inte lyckats nå Joseph Elanga än så länge och ber att få återkomma.