Efter spännande våren – nu satsar MFF i Samhället vidare

Publicerad 01 juli 2024 i MFF i Samhället

MFF i Samhället har haft en fantastisk vår fylld av nya upplevelser, möten och minnen – både på och utanför fotbollsplanen.

Vi vill rikta ett stort tack till alla partners, föreningar, skolor och andra aktörer som tillsammans med Malmö FF arbetar för att skapa ett bättre samhälle.

Nu ser vi fram emot hösten med stort engagemang. Här är några höjdpunkter som vi planerar:

Vi hoppas att ni vill fortsätta denna viktiga resa tillsammans med oss och bidra till ett positivt samhällsengagemang!

Här är ett axplock av aktiviteterna som pågått under våren:


Laget för alla

I juni arrangerades Laget för alla på Blå gården i Lorensborg. En flerårig satsning där Malmö FF lyfter lokala initiativ i olika stadsdelar, når ut till fler malmöbor och stärker deras relation till föreningslivet.


Grundskolefotboll mot rasismer

Föreningens utbildningsinitiativ inom Barnkonventionen och Diskrimineringslagen tittar tillbaka på ett värdefullt läsår med konferenser, workshops, manifestationer och en avslutande aktivitetsdag på Hyllie IP med 1500 elever.


Karriärakademin

Sedan 2014 har Karriärakademin arbetat för att få ut personer i arbete i Malmö FF:s partnernätverk. I februari bjöd vi in partners för att fira vårt tioårsjubileum tillsammans med oss. Herr- och damlagets Taha Ali och Lovisa Wifvesson gästade och pratade om vikten av att engagera sig i samhällsfrågor och även Malmö FF:s vd Niclas Carlnén var på plats och gav sitt perspektiv på Karriärakademins tio år.


Karriärdagen

Malmö FF:s arbete för att minska arbetslösheten pågår året om. Tidigare i vår sammanfördes 50 arbetssökande Malmöbor med sex av våra samarbetsföretag i syfte att skapa nya arbetsmöjligheter. Tio personer gick vidare till anställning efter dagen.

huvudpartners

officiella partners