E-Svenskan kommer till Malmö

Publicerad 02 september 2015 i Nyheter

Succén är tillbaka. E-Svenskan inleder under hösten sin andra, upphottade, säsong när klubbarna på nytt har uttagningar för att kunna kora Allsvenskans bästa lag i EA Sports populära tv-spel FIFA.

Konceptet är enkelt. En supporter för ett Allsvenskt lag spelar tillsammans med en av samma allsvenska lags spelare FIFA mot de andra Allsvenska lagen tills en vinnare utsetts. 2014 tog Häcken, med spelare Sebastian Ohlsson och supportern Roni Sarihan, hem turneringen och priset på 50 000 kronor till klubbens supporterförening.

E-Svenskan genomförs av SEF tillsammans med produktionsbolaget Uncle Ned och TV4-gruppen. E-Svenskan är ett nytt och spännande sätt för klubbarna och spelarna att hitta en gemensam plattform med sina supportrar. E-Svenskan gör sig bra i ett TV-format och inkluderar en event-turné på 16 stopp samt att höjdpunkterna går att följa via korta klipp på fotbollskanalen.se.

– Allsvenskan är en fantastisk liga som lockar allt fler åskådare till våra matcher. En väldigt viktig del i det är våra supportrar vars passion och engagemang håller absolut världsklass. Därför är vi väldigt glada att genom E-Svenskan kunna föra samman och presentera våra spelare och supportrar på ett nyskapande sätt, säger Mats Enquist.

E-svenskans turné når MFF och Malmö torsdagen den 10 september och du kan anmäla dig på denna sida för att få chansen att bli en av MFF:s representanter.

Spelregler finns på denna sida.

Text: Svensk Elitfotboll

Anmälan E-Svenskan 2015 from Unclened on Vimeo.

huvudpartners

officiella partners