Dusan lånas in, Daniel lånas ut

Publicerad 25 februari 2008

Nu är det klart att MFF lånar Mjällbys målvakt Dusan Melichárek fram till och med den siste juni, med option på en permanent övergång. Klart också att Daniel Sliper på samma sätt som ifjol lånas ut till LB07.

Malmö FF lånar Mjällbys målvakt Dusan Melichárek fram till och med 30 juni. Dusan Melichárek är 24 år gammal, 196 centimeter lång och kommer från Tjeckien, där hans moderklubb heter FC Slovacko. Dusan har varit tre säsonger i Mjällby.

Dusan Melichárek har tränat med A-truppen sedan i torsdags och stod i mål i lördagens träningsmatch mot FC Nordsjälland. Ett lån med option på permanent övergång är den möjlighet klubben sökt för förstärkning på målvaktssidan, och så ser den överenskommelse ut som nu träffats med Mjällby om Dusan Melichárek. Förhoppningen är att det går att ordna ett inresevisum till USA och att Dusan därpå så snabbt som möjligt kan ansluta till A-lagets träningsläger i Florida.

Nu är det också klart att MFF:s 20-årige mittfältare Daniel Sliper lånas ut till LB07 under säsongen, på samma sätt som ifjol (då Bunkeflo IF). Daniel Sliper spelade 23 matcher i Superettan 2007, och 12 hösten 2006 under en tidigare utlåning till Falkenbergs FF.