Durmaz efter Celtic – MFF

Publicerad 06 mars 2012

Jimmy Durmaz spelade första halvlek mot Celtic och berömmer de yngre förmågorna.

Hallå Jimmy! Hur upplevde du matchen?

– Det kändes helt ok för min egen del, men de hade mycket boll. Det var ju vår första match på gräs så det var lite tungt i benen, men de skapade egentligen ingenting tycker jag.

Mycket boll, det är knappast det spelet du gillar?

– Ha ha, nä. Vi fick träna defensiven och det kanske inte passar mig direkt, he he.

Men ni höll ihop det bra med tanke på att ni höll nollan?

– Ja, det tycker jag. När man spelar mot så här bra lag så gäller det att hålla ihop det i defensiven. Sen utnyttja lägena när vi erövrar bollen. Där slarvade vi lite tycker jag och där har vi fortfarande en del att lära jämfört med de här lagen.

Med tanke på hur ni har gått runt på mer eller mindre hela truppen under de inledande matcherna med rätt gott resultat så känns det som att det finns en större bredd i truppen i år?

– Ja, det tycker jag. När vi fyllde på med spelare förra året var de så oerfarna. Nu har de vuxit till sig och tar för sig bättre när de kommer in. Det är otroligt viktigt att alla som får chansen också går in och visar sig. Och det tycker jag att de gör.

Då känns det som att vi kan se fram emot säsongen?

– Ha ha, ja, det gör vi.