Dubbelt MFF i toppen av skytteligan efter ny storseger

Publicerad 21 augusti 2021 i Dam,Nyheter

Malmö FF fortsätter att imponera i division 3 Sydvästra. Under lördagen besegrades Kvarnby IK med 9–0 på bortaplan.

Under en klarblå himmel besegrade MFF under lördagens Kvarnby IK på bortaplan med 9–0. På Bäckagårds IP spräckte Melina Skarström målnollan redan efter en kvart och i den andra halvleken kunde mittfältaren fullborda sitt hattrick. Samtidigt stod Malin Gunnarsson för två nya mål och duon toppar nu skytteligan i division 3 Sydvästra.

Melina Skarström efter matchen:

– Jag tycker att vi kliver ut och är lite ofokuserade faktiskt. De första tio minuterna är ganska slarviga från vår sida men beröm till oss som skakar det av oss och tar tag i det istället. Vi peppar igång varandra och när vi väl får igång vårt passningsspel så gör vi det stundtals riktigt bra. Vi gör många fina mål och när vi väl får fart på bollen så får vi ett fantastiskt flyt i spelet.

– Det som är väldigt roligt med det här laget det är att vi är och har många olika målskyttar varje match. Vi är väldigt rörliga i vårt anfallsspel och många fyller på i offensiven, så vem som helst kan göra mål.

Fredrik Jahnfors efter matchen:

– Vi gick in i den här matchen med ett stort fokus på vårt passningsspel och snabba spelvändningar och jag kan inte vara något annat än supernöjd med det tjejerna presterar idag. Vi kliver ut med mycket energi och gör många fina spelvändningar som skapar oss mycket fria ytor att jobba med.

– Genom att hålla uppe tempot matchen igenom så kommer vi till många numerära överlägen mot vår motståndare. Som vi sedan också är duktiga på att förvalta och ta till vara.

– Jag tycker alla kan vara jättenöjda över sin insats idag. Vi gör vackra mål och bjuder på riktigt fina kombinationsspel. Sex av målen håller väldigt hög klass där vi har fart på bollen. Samtidigt vill jag påpeka att Kvarnby stod upp riktigt bra. All kredd till vår motståndare idag som vill spela och kommer till två farliga kontringslägen där Emma tvingas göra riktigt fina räddningar.

MÅL:

MFF: Skarström (16′) (28′) (75′), Björklund (22′), Gunnarsson (43′) (80′), Nilsson (45′), Hejde (49′), Lyberg (58′).

Laguppställning:

Emma Svensson,
Elin Björklund, Martina Sutalo, Ida Lyberg, Josefine Carlsson,
Melina Skarström, Annelie Nilsson, Malin Gunnarsson,
Rebecka Holm, Anna Hellsten, Madeleine Hejde

Ersättare: Beatrice Andersson, Johanna Fredriksson, Saga Fredriksson, Mikaela Cindric, Emelie Erlandsson.

huvudpartners

officiella partners