Domaren: ”Ett enkelt beslut”

Publicerad 14 augusti 2010

Domare Sven-Martin Åkesson berättar om sitt beslut att avbryta MFF-Gefle i paus på grund av regnet, och Roland Nilsson kommenterar vad han hann se sitt lag prestera.

På den presskonferens som hölls efter att MFF-Gefle avbrutits fick de båda tränarna tränga ihop sig på podiet och göra plats för den ofrivillige huvudpersonen – domare Sven-Martin Åkesson från Kode.
Han hade inga problem att motivera sitt beslut att avbryta matchen, och inte återuppta den under lördagen.

– Det var ett enkelt beslut att ta. Beslutet grundar sig på att planen är ospelbar och att det inte finns någon prognos om förbättring av vädret. Det var precis som om planen klarade 35 minuter, men att det sedan tog stopp. Planen var jättefin första halvtimmen.

En stund senare lämnade tävlingskommittén beskedet att matchen ska spelas om och det imorgon söndag 15 augusti 16.00.

Därmed har den halvlek som faktiskt spelades formellt sett inte ägt rum, vilket ju onekligen känns lite synd med tanke på att MFF tog ledningen i dess 44:e minut. Det var Agon Mehmeti som höll sig framme och tryckte in en framspelning från Daniel Larsson, efter att Ivo Pekalski tagit emot och spelat vidare en lång utspark av Johan Dahlin.

Mest nöjd med beslutet av de båda tränarna var naturligt nog Gefles Per Olsson.

– Vi ser fram emot en ny match! Att få börja om, det känns som något positivt för oss. Vi fajtades kring vårt eget straffområde på ett helt ok sätt fram tills 44e minuten, men vårt eget anfallsspel innehöll för mycket bolltapp.

Roland Nilsson gjorde vad han kunde för att gilla läget och gå vidare direkt.

– Vad kan man säga? Det är en ny match imorgon, vi ska spela 90 minuter då och det är nya förutsättningar som gäller. Vi har bara fokus på det vi ska vara, det som hänt är historia. Det är bara att sätta igång de positiva tankarna igen.

Även om den här halvleken inte finns, så att säga, vad tycker du om lagets prestation i den?
– Gefle backade hem och stängde till ytor, och vi visste att vi skulle behöva tålamod för att kunna luckra upp dem med vårt passningsspel. Det var lite si och så med det tålamodet i början, men vi kom igång spelet efter ett litet slag. I takt med att regnet blev häftigare blev passningarna svårare att slå, och till slut stannade ju bollen helt. Det blev mer och mer chansartat och det gick inte att spela.

Tobias Christoffersson