DM-final för juniorerna

Publicerad 24 oktober 2007

Ikväll spelar juniorerna DM-final mot Kirseberg – i Staffanstorp. För att spä på den geografiska förvirringen befinner sig J-tränare Leif Engqvist i tyska Nördlingen – som assisterande förbundskapten för P91-landslaget, där Hamid Alamin och Pontus Jansson är med.
– Vi vill verkligen vinna DM och få en positiv avslutning på säsongen efter att vi så snöpligt åkte ur SM-slutspelet säger Leif.

Den som har lust och möjlighet bör överväga en tripp till Staffanstorp ikväll. 18.30 är det på Staffansvallen avspark för årets DM-final för juniorer, där MFF möter Kirseberg. Det kan tyckas märkligt att de två malmölagen måste lämna kommunen för att göra upp om titeln, men spelplatsen var bestämd sedan tidigare.

Kirseberg slog överraskande ut HIF i semifinalen, 3-2 efter förlängning. En stark bedrift, även om den underlättades av det faktum att HIF fick sin målvakt utvisad efter en kvart och inte hade någon reserv med.
– I vanliga fall ska vi vinna över Kirseberg, men i en final kan allt hända. Vi vill verkligen vinna DM och få en positiv avslutning på säsongen efter att vi så snöpligt åkte ur SM-slutspelet, säger J-tränare Leif Engqvist på telefon.

På telefon från Nördlingen utanför München, närmare bestämt. Där är han på plats i egenskap av assisterande förbundskapten för P91-landslaget, som på sex dagar ska spela tre viktiga kvalmatcher på den långa vägen mot ett U17-EM-slutspel 2008. Med i truppen från MFF är Pontus Jansson och Hamid Alamin. Även Muamet Asanovski var uttagen, men bröt ju benet i P16-slutspelet och har tvingats avstå.
– Båda står högt upp på förbundskaptenens lista, men Hamid har tuff konkurrens på topp från Robin Söder och Samuel Aziz medan Pontus Jansson nog kommer att få så mycket speltid som möjligt på innermittfältet, säger Leif.
I Sveriges kvalgrupp finns Rumänien, Tyskland och Färöarna, som blågult möter i tur och ordning torsdag, lördag och tisdag. De två bästa går vidare till en ny kvalomgång där ettorna i fyralagsgrupper slutligen kvalificerar sig för slutspelet. Dit har Sverige aldrig spelat sig tidigare, men till P91-landslaget finns anledning att knyta förhoppningar. Laget vann den prestigefyllda Nordisk Pojkturnering i somras och har på årets åtta landskamper vunnit sju och utöver en oavgjord match mot Finland (2-2) inte släppt in ett enda mål.

Men nu var det ju DM-finalen det skulle handla om. I Leif Engqvists frånvaro blir det J-lagets assisterande tränare Thomas Sjöberg som coachar laget ikväll. Följande lag:

Max-Ludwig Gustafsson

Christoffer Lundin, Mak Dzonlagic, Jasmin Sudic, Ruben Grönevik

Baris Hümmet, Elvir Biberic, Erdin Demir, Viktor Dahlgren

Agon Mehmeti, Guri Baqaj.

Bänk: Malte Hammenskog(mv), Adam Weiszewski, Benjamin Olofsson, Simon Nordin Lalehzaar, Patrik Karlsson.

/Tobias Christoffersson