Djurdjic inför derbyt: “Ännu en match vi måste vinna”

Publicerad 28 augusti 2015 i Nyheter

På söndag är det dags för Skånederbyt och Nikola Djurdjic återvänder till Helsingborg – den här gången för att sänka dem.

Situationen går att känna igen. Åge Hareide lånade in Nikola Djurdjic för att stärka truppen inför Champions League-kval mot Celtic FC. Året var 2012 och klubben hette då Helsingborgs IF. Till skillnad från nu lyckades man aldrig slå ut det skotska laget. Och den här gången åker Åge Hareide och Nikola Djurdjic till Helsingborg för att ta en viktig seger.

– Jag hade en bra tid där personligen. Jag gjorde tio mål i ligan och fyra i Europa. Det hjälpte mig att komma till Tyskland, säger Nikola Djurdjic.

– Men jag var bara där i fem månader. Det var inte direkt fem-sex år. Så det är rent professionellt när vi möter dem på söndag. Det är ännu en match vi måste vinna om vi ska ta oss till Europa nästa år.

Nikola Djurdjic är inte ovan när det kommer till att spela betydelsefulla matcher. Under sin tid i Tyskland har han spelat flera stora derbymatcher. Han minns två som sticker ut.

– Greuther Fürth mot Nürnberg. Vi vann på bortaplan i Nürnberg inför 60 000 åskådare på arenan. Det var riktigt, riktigt stort. Jag har också spelat Bayern-derby, Augsburg mot Bayern München. Vi slog dem på Allianz Arena med 1-0. Det är ett fint minne.

För supportrarna är det en extra laddad match men hur är det för dig som spelare?

– Det är klart att man har högre ambitioner inför ett derby. Men i slutändan är det bara en fotbollsmatch som vi ska vinna.

huvudpartners

officiella partners