Djurdjic hoppas kunna ta ännu mer ansvar

Publicerad 18 augusti 2015 i Nyheter

Nikola Djurdjic är en av få MFF:are som spelat på Celtic Park tidigare när han 2012 var här med Helsingborgs IF i kvalet till Champions League. Trots att anfallaren endast varit i klubben i en dag valde HIF:s dåvarande tränare, Åge Hareide, att spela sin serbiska anfallare i en match som slutade med förlust 0-2. Till onsdagens MFF-match mot skotska mästarna hoppas Nikola att han själv lärt sig en läxa ifrån hans senaste besök och att laget tagit lärdom ifrån årets tidigare kvalmatcher.

– Vi har några bra veckor bakom oss med fina vinster mot bland annat FC Salzburg och IFK Göteborg som stärkt lagmoralen och självförtroendet. Nu gäller det bara att vi ska spela smartare än vid tidigare kvalmatcher och ställa in oss på vad som komma skall, säger Nikola Djurdjic.

Smartare på vilket sätt?
– Smartare på så sätt att vi inte ska göra liknande misstag som i bortamatchen mot FC Salzburg. Vi ska spela för att få ett resultat som vi är nöjda med och inte spela för att underhålla.

Allsvenskan anses vara en av världens jämnaste liga och Nikola Djurdjic tror att det kan ge MFF en fördel över dubbelmötet mot Celtic FC.

– Celtic spelar en typisk brittisk fotboll som är hård, fysisk och innehåller en del långbollar. De spelar ute i Europa varje år vilket ger dem en viss erfarenhet, men samtidigt anser jag att de inte ha några större motståndare i den inhemska ligan vilket gör att de sällan matchas ordentligt. jag tror det kan vara vår stora chans. Om vi ger dem en tillräckligt stor utmaning tror jag att de kommer få det svårt. Det vore fantastiskt om vi kunde göra det första målet i matchen, säger Djurdjic och fortsätter:

– Vi har väldigt bra självförtroende i laget just nu. Självklart kommer vi att sakna Rosenberg och Adu imorgon, men vi har många högkvalitativa spelare i truppen som kommer att ta chansen. Mackan är väldigt bra, inte minst i de stora matchen, men det känns fel att sitta och prata om honom när vi vet att han är avstängd. Som jag sa innan: vi har bra spelare som kommer komma in och göra det bra samtidigt som jag själv hoppas kunna bidra ännu mer där fram.

Allting tyder på att Celtic Park kommer att säljas slut vilket innebär runt 59 000 grönvita och 1000 himmelsblå supportrar på plats. Celtic och Malmö FF:s supporterskaror har ett gott rykte om sig och Nikola Djurdjic ser fram emot att spela inför en hög ljudkuliss.

– Det kommer att bli något speciellt. Om det går bra för oss i inledningen kan det bli en fördel för oss och en självförtroendeboost där vi känner att vi kan prestera fin fotboll framför en sådan hemmapublik på en klassisk arena som Celtic Park faktiskt är. Dessutom har jag hört att det kommer hit 1000 MFF-supportrar vilket är helt fantastiskt. Vi kommer att behöva deras hjälp. Jag tror att många av våra spelare kommer att bli inspirerade av atmosfären.

Är du en av dessa spelare?
– Jag hoppas det. De här matcherna spelar du inte särskilt ofta och då gäller det att suga in all inspiration, avslutar Djurdjic.

Celtic FC – Malmö FF
Celtic Park
Onsdag 19/8 klockan 19.45 (lokal tid) 20.45 (svensk tid).

Matchen visas på TV6.

huvudpartners

officiella partners