Direktrapportering från matchen

Publicerad 21 april 2003

Derbyt slutade 2-2, efter MFF-2-0-ledning i paus.

Det blev delad poäng i årets första skånederby, trots 2-0-ledning för MFF i paus kunde BoIS vända matchen.

MFF dominerade stort i första halvlek och visade stundtals ett lysnade spel, kännetecknat av glöd och initiativkraft.

Andra halvlek
48 ’ BoIS reducerar – hörna direkt i mål av Alexander Farnerud. Och BoIS får just den flygande start de inte skulle ha, ny hörna BoIS, igen farlig, men Baxter boxar bort, ny hörna
50 ’ Gabriel Ucar ser att Baxter är långt ute och slänger ivg bollen från mittplan, precis över…
Dagens publiksiffra: 23 081!
60 ’ Matchen står och väger, öppet spel åt bägge håll. MFF har haft ett par anfall och skapat lite, men det är BoIS som dominerar med sitt snabba djupledsspel.
64 ’ MFF-chans, Markus Rosenberg på språng ensam med BoIS-målvakten skott över. MFF-hörna som blir farlig. MFF är tillbaka i matchen och har skapat en rad farligheter senaste minuterna.
70 ’ 2-2. Farlig frispark BoIS 5 meter utanför straffområdet, efter ryggknuff av Majstorovic. Och det är kvitterat, givetvis. Henrik Nilsson prickskjuter upp mot högra krysset. Bollen är inte fantastiskt placerad. Och matchen är helt öppen.
80 ’ BoIS dominerar matchbilden, MFF har tappat spelet. Åstadkommit några farligheter, men rörligheten och den positiva enrgin verkar borta.
83 ’ Yngvesson ut, Bergström in.
86 ’ MFF-chans Skoog och Erik Johansson framför straffområdet, Skoog skott över.
Efter två minuters stopptid och ett par rafflande möjligheter är matchen slut.

Första halvlek
Ett tänt och taggat MFF tar kommandot direkt i en tempostark inledning, skapar ett par bra möjligheter med Skoog och Rosenberg på hugget. Skoog har skott i bra läge framför mål, och fixar frispark strax efter.

I tolfte minuten BoIS första möjlighet. Minuten senare farlig MFF-frispark vid högra hörnflaggan, Yngvesson skott över.
14 ’ Bra MFF-anfall uppdrivet av Erik Johansson. Yngvesson når sånär Rosenberg med en öppnande pass.
18 ’ Rosenberg river och sliter i straffomådet och får en boll i ribban!
21 ’ Lysande MFF-anfall uppdrivet av Elanga, med fint spel centralt av Yngvesson, som gärna kliver in i banan. Passar ut till Erik Johansson som utmanar in i straffområdet och går omkull. Knappast straff, men en ordentlig farlighet.
22 ’ Skoog bakom ny möjlighet. MFF dominerar stort, men spelet böljar i den starka vinden, också BoIS sticker fram emllanåt och är alltid farliga när de kommer fram. Några små tveksamheter kan noteras i MFF-försvaret.

24 ’ ny bra chans, igen Yngvesson bakom, framspelning till Skoog som skjuter i burgaveln.
24 ’ Yngvesson fälls ycket fult efter att ha tagit sig förbi Helgason, som får en solklar varning
27 ’ Jon Jönsson snackar till sig en varning
28 ’ BoIS-chans, blir hörna
30 ’ Bra löpning av Rosenberg, BoIS täcker ut till hörna, farlig, nya lägen i efterspelet
34 ’ Ny MFF hörna, igen nära, ny hörna, Nuorela skott efter, ännu en hörna. MFF biter sig fast.
36 ’ Straff MFF, oklart vad som händer i efterspelet till sista hörnan
1-0 Niklas Skogg sätter den säkert ner till höger
37 Jon Jönsson, allsvenske debutanten Joakim Nilsson in!
41 ’ Jonas Olsson i BoIS gult kort!
41 ’ Ny straff MFF ! Yngvesson omkull i straffområdet!
2-0 Skoog lugnt och fint i vänster sida denna gång!!
45 ’ Hörna BoIS, ofarlig. Dock svartvitrandig chans strax därpå.
PAUS och välförtjänta applåder till ett MFF som gjort en lysande första halvlek! I lä från vinden är det försommarvarmt och soligt på ett fullt och kokande Malmö Stadion.

MFF:s startelva:
Baxter – Höiland, Majstorovic, Nuorela, Elanga – Johansson, Jönsson, Persson, Yngvesson – Skoog, Rosenberg.