Det väntar på Öland för herrlaget

Publicerad 18 juni 2024 i Herr,Nyheter

Herrlaget har dragit i gång förberedelserna inför sommaren och hösten på Öland. Henrik Rydström är glad över att vara tillbaka och går igenom vad som väntar i veckan.

Det var ett glatt gäng som återsamlades efter två veckors semester. Runt 09.00 på måndagsmorgonen rullade bussen från Eleda Stadion och körde mot Öland. Här väntar träningsläger för herrlaget den kommande veckan.

– Det känns otroligt bra, säger huvudtränare Henrik Rydström om att vara tillbaka.

”Jag sänkte humöret där”

Han beskriver stämningen som bra när laget återsamlades – i alla fall till en början.

– Den var bra fram till att jag började gå igenom massa klipp från BP-matchen igen. Jag sänkte humöret där på genomgången men jag behövde få det ur mig, säger han med ett leende.

Är det vad du har grubblat på över semestern?

– Bland annat. Vi har ju egentligen hela tiden förberett oss för, vi förbereder oss för varje match, men vi har också förberett oss för Europaspelet. Vi vet att vi behöver göra vissa saker på en hög nivå, det tycker jag vi har gjort under vårsäsongen, men det är saker du måste göra varje träning, varje dag. BP-matchen var ett exempel på när vi inte är som vi bör vara. Vi var tvungna att ta upp det igen, den är någonstans borta men man gillar ju att plåga sig själv.

Fördelen med träningsläger

Att laget inleder sommaren med just ett träningsläger ser Henrik Rydström flera fördelar med.

– Vi är ju professionella så även om vi är Malmö kan vi begära att de är där väldigt mycket. Men det blir på ett annat sätt här och jag känner att det blir en fokusering kring fotbollen som du inte får annars. Det blir också en möjlighet till att komma lite närmare varandra. Sen är faciliteterna och planen otroligt bra.

Vad vill du få ut av de här dagarna?

– Vi kommer inte träna stenhårt, utan vi hade en bra första träning som alltid är jobbig för spelarna. Det spelar ingen roll hur bra du har skött din semesterträning, det blir lite annorlunda att spela fotboll. Sen kan vi bygga och stegra vidare. På torsdag har vi en internmatch. Det är också bra för vi har några spelare, som Oliver Berg och Anders Christiansen, som behöver spela lite längre sekvenser.

Duon saknas på Öland

Truppen är mer eller mindre komplett här på Öland. Men Sebastian Nanasi och Erik Botheim, som var i väg med det svenska respektive det norska landslaget, har fått längre semester och saknas de här dagarna.

– Det är också två spelare som vi känner har tränat allt och egentligen spelat allt. Vi hade gärna haft dem här men vi gav dem lite extra återhämtning, säger Rydström.

Se hela intervjun med Rydström

huvudpartners

officiella partners