Debutanterna nöjda med första insatsen

Publicerad 04 februari 2019 i Nyheter

Mathias Nilsson och Anel Ahmedhodzic noterades för sina första insatser i MFF:s A-lag i måndagens träningsmatch mot FC Krasnodar. Efter matchen var de båda nöjda med debuten.  

– Det känns bra. Det var stort att göra första matchen. Jag är glad, säger Mathias Nilsson.

Den unge målvakten fick ganska tidigt plocka bollen ur eget mål när Krasnodar kvitterade i den 13:e minuten. Men målet gick inte att lasta honom för.

– Nej, vi fick inte bort bollen i förstaläget. Anfallaren klippte till direkt så jag kunde inte göra så mycket.

– Matchen överlag kändes bra. De pressade högt och det var svårt. Det kunde bli svårt att hitta in i mitten men jag tyckte jag löste det bra genom att spela ut på kanterna.

I framför allt andra halvlek fick han stå för några stabila ingripanden när motståndarna väl lyckades få till spridda anfall. Annars hörde man honom ofta skrika direktiv och uppmuntrande ord till medspelarna.

– Det är viktigt. Jonnie trycker mycket på det också. Först och främst vill jag hjälpa backlinjen men också mittfältet om jag ser något där. Jag försöker hjälpa laget så mycket som möjligt.

Debuten fick han dock göra utan den ena framtanden. Efter en skateboardolycka för några år sedan har han en brygga. Men så var han lite oförsiktig när han åt nötter förra veckan.

– Nu är jag utan tand. Det är jobbigt när jag pratar. Luften bara försvinner ut. Men annars bryr jag mig inte så mycket, säger Mathias Nilsson och ler brett.

Mathias Nilsson med hockeyleende efter en nötrelaterad incident.

På träningslägret i Marbella delar han rum med Anel Ahmedhodzic som efter tio år i MFF:s ungdomslag fick göra A-lagsdebut, en vecka efter återkomsten till Malmö.

– Det var fantastiskt. Det känns skönt att sätta på sig MFF-tröjan igen. Matchen gick bra förutom några enkla misstag. Men det kommer jag att jobba på, säger Anel Ahmedhodzic.

För honom gällde det att anpassa sig efter en ny formation, som han bara spelat i under enstaka matcher i landslaget.

– Det tog lite tid att komma in i formationen. Men ju längre matchen gick, så fungerade det bättre och bättre. Det kändes rätt bra.
– Det känns som att jag kommer in i laget mer och mer. Jag ska bli bättre för varje match. 

huvudpartners

officiella partners