Daniel Andersson: ”Ska försöka ta oss vidare”

Publicerad 26 augusti 2015 i Nyheter

Imorgon åker MFF:s sportchef Daniel Andersson till Monaco för att bevittna lottningen till Champions League. Målsättningen är att Europaspelet inte tar slut redan i gruppspelet.

Det var en väldigt behärskad sportchef som satt på läktaren under gårdagens kvaldrama mot Celtic FC. När folk runtomkring studsade i sina stolar av nervositet rörde Daniel Andersson knappt en min.

Var du verkligen så lugn inombords?

– Ja, rätt så. Det kändes bra. Jag brukar hålla mig behärskad, sen kommer glädjen vid slutsignalen, säger Daniel Andersson.

Hur mådde du vid slutsignalen då?

– Bara lycklig, helt enkelt. Stolt över killarna och vad de hade presterat. Det är svårt att beskriva känslan mer än att den var underbar.

Imorgon reser Daniel Andersson till Monaco där gruppspelet till höstens Champions League lottas. Han hoppas på ett så överkomligt motstånd som möjligt.

– Det blir roligt att se vad vi får. Man hoppas på så bra sportslig lottning som möjligt. Det gör i alla fall jag. Man kan ju ta ett storlag, sen kan de andra vara mer överkomliga. Men alla lag som är med är starka.

Finns det någon målsättning för höstens Europaspel ännu?

– Vi ska ju försöka ta oss vidare och det är först och främst tredjeplatsen vi snackar om då. Det är lättare när vi får gruppen och kan titta på den och sätta upp målsättningar efter det.

Vad betyder den här kvalificeringen för föreningen Malmö FF?

– Tittar man sportsligt så är det en enorm bedrift rent historiskt, särskilt eftersom vi gör det två år i rad. Ekonomiskt säkrar det oss många år framöver. Vi har möjlighet att bygga klubben med träningsmöjligheter, ungdomsverksamhet och ytterligare vässa allt omkring. Och så klart finns det möjligheter för att investera i spelare skulle jag gissa.

huvudpartners

officiella partners