Damlaget laddar med träningsläger inför premiären

Publicerad 24 juli 2020 i Dam,Nyheter

Seriestarten av division 4 sydvästra närmar sig. Ett fyradagar långt träningsläger ska svetsa samman laget och ge tid till att jobba med detaljer.
– Defensiven var det första som satt, nu jobbar vi med att få till offensiven, säger Beatrice Andersson.

Efter ett par veckors uppehåll och ledighet reste damlaget under torsdagen till Båstad för att ladda upp inför seriestarten som nu bara är tre veckor bort. En intensiv träningshelg med två pass om dagen ska svetsa samman laget och ge möjlighet att finslipa på detaljer i spelet.

– Det var faktiskt rätt skönt med lite vila. Jag tror vi alla behövde det för att ladda om till seriestarten på bästa sätt för nu är det verkligen dags, vi har sagt det innan men nu är det på riktigt, säger försvararen Beatrice Andersson som längtar till premiären.

Ett oväder ställde in dagens första fotbollspass som fick ersättas med en stund i gymmet.

– Under ledigheten fick vi ett schema av fystränaren Jamie Mackay så nu vill man ju bara ut och lira med boll och inte hänga i gymmet. Men vi bor fantastiskt fint och träningsmöjligheterna är ultimata, säger Beatrice Andersson i väntan på att dagens lunch ska serveras.

Efter att ha gått obesegrade ur gruppspelet i distriktsmästerskapet med den imponerande målskillnaden 18–0 på tre matcher har det varit en lång väntan på att få spela tävlingsmatcher igen. Nu väntar tre inbokade träningsmatcher innan seriepremiären den 14:e augusti borta mot Malmö City FC.

– Det har varit en utmaning att hålla motivationen uppe för nästan enbart träningar under en så lång period. Samtidigt har det varit perfekt för oss som är ett helt nytt lag. Det har gett oss möjlighet att spela ihop oss vi har fått gott om tid till att lära känna varandra både på och utanför plan, säger försvararen och fortsätter:

– Defensiven var det första som satt, nu jobbar vi med att få till vår offensiv. Vi har en härlig intensitet i våra anfall och alla vill vara med och bidra så nu gäller det att sätta detaljerna.

När serien drar igång i augusti väntar ett intensivt spelschema med ett par matcher i veckan då serien ska vara färdigspelad redan i början av oktober.

Vad är fördelen med att åka iväg så här ett par dagar?

– Framförallt så är det gott för sammanhållningen. Man har saknat det här ”efter matcher hänget” så det är perfekt att få komma iväg här nu och svetsa samman laget ännu mer.

Igår tittade ni förstås på herrarna när de spelade mot Hammarby men vad händer ikväll?

– Det ryktas om en fem-kamp så vi väntar med spänning över vad aktivitetsgruppen har hittat på. Annars får det bli en ny pingisturnering.

huvudpartners

officiella partners