Damlaget fortsätter vinna

Publicerad 06 september 2020 i Dam,Nyheter

Tredje raka segern bärgades på Helenholms IP efter att IFK Klagshamn besegrades med 18-0.

Redan innan matchklockan hade hunnit slå 10 minuter var det 2-0 på resultattavlan. Lagkapten Cornelia Lindgren öppnade målskyttet innan Melina Skarström gjorde det första av hennes två mål för dagen. I halvtid var ställningen 6-0 till MFF men tränare Fredrik Jahnfors tyckte att det fanns betydligt mer att hämta hos sitt lag.

– Vi var egentligen inte alls nöjda med den första halvleken. Det var för energifattigt och i pausen pratade vi bland annat om vikten av att spela för MFF. Ut med positiv energi, driv på varandra och spela med glädje. Och det visade tjejerna verkligen i andra, säger Fredrik Jahnfors.

Sex mål i första halvlek och dubbelt så många i andra halvlek blev till slut facit efter hemmapremiären. Målskörden i andra halvlek vittnade om att spelet satt aningen bättre under de andra 45 minuterna.

– I andra halvlek hittar vi de kombinationer som vi tränar på. Uppspel på felvänd anfallare, tillbaka till rättvänd spelare som kan hitta löpningar i djupled. För att utvecklas i de här matcherna måste vi fortsätta att hela tiden göra de saker vi gör på träningsplanen, avslutar Fredrik Jahnfors

Det var till slut nio olika spelare i målkolumnen för MFF, en av målskyttarna var Elvira Ramel som bytte av Caroline Williamsdotter som anfallsspets – och tackade för förtroendet med tre mål i andra halvlek.

– Det var fint att några satt idag! Jag kände att jag kunde gjort några fler men framför allt är det skitkul att vi vinner och att vi är igång med matcherna. Det är det här man lever för!

Mål

Elvira Ramel (3), Anna Hellsten (3), Rebecka Holm (3), Melina Skarström (2), Malin Gunnarsson (2), Andrea Sjögren (2), Cornelia Lindgren, Beatrice Andersson, Stina Stadig

Laguppställning

Helena Ivarsson
Elin Björklund, Ida Hansson, Beatrice Andersson, Josefine Carlsson
Cornelia Lindgren, Rebecka Holm, Melina Skarström
Anna Hellsten, Caroline Williamsdotter, Malin Gunnarsson

Ersättare: Lovisa Wifvesson, Elvira Ramel, Johanna Fredriksson, Andrea Sjögren, Stina Stadig

huvudpartners

officiella partners