Dalkurd FF – Malmö FF 0–1

Publicerad 10 augusti 2018 i Matches

Tredje raka efter Rieks mål i slutet av första halvlek.

Efter en stapplande inledning på blåsiga Gavlevallen började MFF få fart på anfallsspelet och pressade motståndarna till en del misstag. Kvaliteten på inlägg, avslut och avgörande passningar var dock inte tillräckligt bra för att ett mål skulle kännas särskilt nära. Men när de flesta började räkna med att gå till paus med mållös ställning hittade Romain Gall fram till Sören Rieks med ett inlägg. Dansken sköt distinkt in 1–0 till MFF från nära håll.

Marcus Antonsson var nära att utöka ledningen precis i början av den andra halvleken. Hårt bevakad av en försvarare sprang han loss och avslutade ett skott som MFF-lånet Sixten Mohlin lyckades rädda med en utsträckt fot. När Romain Gall strax därpå fick fritt skottläge från tio meters håll lyckades Dalkurds målvakt återigen stå rätt.

Hemmalaget hämtade sig från anstormningen och började så smått styra spelet från mittfältet i jakten på en kvittering. Men försvaret höll tätt och städade av matchen till den tredje raka allsvenska segern för MFF.

Uwe Rösler efter matchen:
– Jag är nöjd med de tre poängen som kommer efter hårt arbete. Vi är inte så pigga som vi ska vara på grund av det täta matchandet, skiftet av underlaget och alla resor. Vi borde stängt matchen och skulle haft lite mer lugn. Men generellt ger spelarna allt. Det är tre viktiga poäng.