Dagbok ifrån Irland #4 – Kom igen nu Frank!

Publicerad 17 juni 2012

Under dagens frukost så fick jag sällskap av ingen mindre än Jonnie Fedel och jag började fråga honom hur han såg på detta träningslägret kontra hur det var när han själv var aktiv. Han kunde inte komma på några större skillnader runt omkring med hur spelarna uppträde och gjorde på sin fritid. Han såg de största skillnaderna i hur man nuförtiden är mycket mer medveten om kost och hur träningarna ska läggas upp för att minska risken med överbelastning och skador.

 

Under bussresan ut till träningsplanerna så började Greger hacka på Wilner för att han en gång i tiden haft ett gammalt tidningsutklipp ovanför sin säng som sa något i stil med ”Wilner Registre – MFF:s svar på Frank Rijkaard”. Något som Daniel Andersson fann otroligt roligt och Wilners nya smeknamn var satt för dagen – Frank.

 

Träningen började med att morgondagens startelva, bestående av Dahlin, Vinzents, Sudic, Helander, Ricardinho, Thern, Pekalski, Figueiredo, Durmaz, Larsson och Rexhepi, anföll mot övriga spelare. Norling gick ofta in och blåste av för att göra små ändringar i spelet.

 

Sedan delades laget upp och backarna gick ner och drillades av Daniel samtidigt som Jörgen tog hand om de offensiva spelarna.

 

Wilner var med under båda spelövningar och blev påhejad från sidlinjen av Greger.

 

          Kom igen nu Frank!

          Visa nu vad du kan!

          Var är ditt positionsspel?

          …Hahaha…

 

När träningen var över så sprang några spelare ner och körde återigen ”snabbisar”. Jag lyckades få med avslutningen när det endast var Robin Olsen och Wilton kvar. Kommer att läggas upp på MFFtv inom kort.

 

Under eftermiddagen så var spelarna lediga och fick möjligheten att åka in till Dublin för att se sig om i staden. Först ner till receptionen där alla skulle samlas var Halsti. Med en uppslagen karta stod han och skrev ner olika gator som han ville besöka. Markus har en mindre förkärlek till Dublin efter en U2 konsert för några år sedan.

 

Väl inne i Dublin så verkade spelarna väldigt trötta och sega (Förutom Halsti, han var fokuserad och försvann iväg). Några butiker avverkades innan Ivo hittade en liten juicebar där de sedan satt en timme och tog det lugnt innan de åter gick ut på stadens gator igen. Efter att ha vandrat i cirka 15 minuter så tyckte Dardan, Ivo och Jasmin att det var dags för kaffe och begav sig till en känd amerikansk kaffekedja. Väl där så träffade man på Ulrich och lite senare kom även Stenström och Olsen in innan det var dags att hoppa på bussen tillbaka.

 

Kvällen avslutades med att Alex Nilsson blev utelåst i korridoren, Ivo satt och var nervös över Polens match och att Daniel Larsson skämdes över Hamréns dåliga engelska.

 

Imorgon är det match!

 

/Martin Östling