Dagbok ifrån Irland #3 – Ågren sade: Varde internet. Och Internet blev till

Publicerad 15 juni 2012

Dagen började med full english breakfast och efter det så kände jag att nu måste jag få till en lösning på detta internetproblem och begav mig därför ner till receptionen. På vägen dit så träffade jag Per Ågren och Robin Olsen som satt med varsin dator. De hade upptäckt att det fanns fungerande Wi-Fi nere i lobbyn! Undertiden som jag och Ågren satt nere och arbetade så försökte vi komma underfund med vad det var som fick hotellet att locka till sig gäster. Hotellet i sig är väldigt fint men det ligger mitt ute i ingenstans. Närliggande golfanläggning tänker ni – Nä, säger jag. Bara en massa grönska och får finns i området.

 

Efter frukosten var det lagmöte innan spelarna klädde på sig träningskläder och gick ut till bussen som stod och väntade i regnet.
Trots att Irland förlorade över Spanien igår så vajade fortfarande de irländska flaggorna stolt på bilar och husfasader längst vägen.

 

Dagens förmiddagsträning bestod till mestadels av tvåmålsspel där Rikard ofta blåste av för att gå in och göra ändringar i spelet. Vid sidan om så hade Greger Andrijevski och Wilner Registre hittat en 30 kilos sandsäck som de tränade olika benövningar med. Greger berättade att han nu kunde krossa nötter med vissa kroppsdelar samtidigt som Kenneth Folkesson berättade att han minsann varit med i EM i ponnyridning. Något som övriga i ledarstaben fann mindre imponerande.

 

Inne ifrån planen så kunde man höra Rikard skrika ut order på svenska som såväl arabiska.

”Kom igen nu! Rulla bollen på marken! Jalla!”

 

Planen minskade och man avslutade träningen med att köra fyra lag med fyra spelare i varje. Det bjöds på ett snabbt spel med finurliga lösningar samtidigt som Rikard nu övergått till att bara göra massa glädjande beröm

          Ja, JA, JA!

          Den där passningen är så bra!

          Mmmmm…..

 

När träningen var över så samlades en del spelare och körde klassiska ”snabbisar” där man ska skjuta straffar på varandra. För den inbitne så vet man att det handlar mer och psykningar än skicklighet. Något som den gode Wilton var en hejare på.

 

          Come on, shoot in this corner, I will leave it open for you…

          Shoot me on my kycklingbröst. Come on, kompis!

 

 

Efter träningen så var det lunch följt av kort paus innan anfallare och målvakter åkte ut till träningsplanerna för ett eftermiddagspass samtidigt som resten av truppen återfanns i hotellets gym och spa för rehab.  

 

jag har under eftermiddagen gjort en intervju med Simon Thern till MFFtv som kommer att komma upp inom kort (om jag har Wi-Fi, den berömda internetguden, med mig).

 

/Martin Östling