Cuptruppen mot Hammarby

Publicerad 27 juni 2008

– Vi är lite osäkra på var vi står efter uppehållet, men det är bara att gå ut och köra, säger Roland Nilsson inför mötet med Hammarby i Svenska cupens fjärde omgång. Fredagens träning gav vid handen att MFF-tränaren mönstrar starkast möjliga lag.

Malmö FF – Hammarby IF
Lördagen 28 juni 15.30

MFF:s trupp

Målvakter:
Jonas Sandqvist, Dejan Garaca

Försvarare:
Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Christian Järdler, Anes Mravac

Mittfältare/anfallare:
Daniel Andersson, Guillermo Molins, Labinot Harbuzi, Jeffrery Aubynn, Ola Toivonen, Jonatan Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti.

Skador: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Markus Halsti (febersjuk).

– Det är alltid så när man är tillbaka efter ett avbrott som det här, man vet inte riktigt var man står. Men det är ju lika för båda lagen, så det är bara att gå ut och köra, så får vi se hur det blir i matchen, säger Roland Nilsson dagen innan lagets första tävlingsmatch på dryga sex veckor.
– Stämningen i laget är bra, alla kör på bra. Spelarna har gått och väntat på match, och de senaste dagarna har det plötsligt märkts att det börjar närma sig; nivån höjer sig, skärpan ökar.

Under vårens täta allsvenska konstaterade du att det var svårt att hinna träna mer ordentligt mellan matcherna. Har ni fått tillfälle att ta igen den träningen under uppehållet?
– I matcherna i våras kunde vi se vad som fungerade bra och vad som fungerade mindre bra, men det fanns inte tid att rätta till det mellan matcherna, då vi fick fokusera på att återhämta oss och ladda batterierna till nästa match. Under uppehållet har vi haft många spelare borta, och därför inte heller kunnat träna riktigt som vi velat. Men framöver ser det bättre ut, det finns mer tid mellan matcherna nu.

Positivt är att många av de spelare som varit borta fått bra matchning i sina landslag: Daniel Andersson, Jimmy Dixon och Jonatan Johansson för Sveriges, Liberias och Finlands A-landslag, men också på Ola Toivonen och Guillermo Molins för U21-landslaget samt Anes Mravac och Agon Mehmeti för P19-landslaget.

Att döma av fredagens förmiddagsträning, som med liten marginal hann avslutas innan ett korta men intensivt skyfall satte dräneringssystemen i såväl gamla som nya stadion på prov, låter Roland Nilsson vad som är att betrakta som starkast möjliga lag spela. Försvaret vårens med Christian Järdler på startplats, mittfältet med Labinot Harbuzi tillbaka i spel vårens mest framgångsrika variant, och så Ola Toivonen och Jonatan Johansson på topp.

Det får ytterst motvilligt konstateras att det i år är 19 år sedan MFF senast vann Svenska cupen, 1989, och samtidigt slås fast att det alltså är hög tid att erövra klubbens 15:e cupguld i en final framåt hösten. I våras började MFF med att med besvär och ett reservbetonat manskap besegra Kristianstads FF (3-2 i förlängning) för att sedan med en mer ordinarie uppställning vinna över Carlstad (2-0). Nu väntar så allsvenska Hammarby, och en seger leder till kvartsfinal.
– Vi sa från början att vi är med i cupen för att försöka vinna den. I våras hade vi första cupmatchen mitt i det täta serieschemat, och kunde d inte använda oss av alla spelare. Hammarby är ett bollskickligt lag. Det gäller att inte slarva bort bollen när vi vunnit den så vi får kontringar emot oss, och det är viktigt att vi får till vårt eget spel, säger Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson