Cornelia Lindgren lagkapten i damlaget

Publicerad 27 mars 2020 i Dam,Nyheter

Hon har varit lagkapten i alla lagets fem matcher hittills och nu är det klart att mittfältaren Cornelia Lindgren blir permanent lagkapten i Malmö FF.

– Det känns såklart jättebra. Särskilt när det var mina lagkamrater som var med och utsåg mig till kapten. Jag är stolt över förtroendet, man känner ett extra ansvar för laget, säger Cornelia Lindgren.

Lagkamraterna fick tycka till om kaptensvalet och efter en omröstning föll valet på Cornelia Lindgren. MFF:s nummer sju spelar vanligtvis innermittfältare och har varit lagkapten i alla fem matcher som laget har spelat i år.

Varför tror du att just du har fått det här förtroendet?

– Jag är en ganska lugn och trygg person som tar mycket ansvar. Det tror jag uppskattas, framför allt i ett helt nytt lag. Då behövs det kanske att vissa spelare tar extra mycket ansvar.

Coronaviruset har haft stor påverkan på samhället i stort. Cornelia jobbar till vardags som idrottslärare på Videdalsskolan där hon undervisar elever i årskurs 1–8. Hon är fortfarande i tjänst på sitt arbete.

– Fotbollen är en stor del av livet men i en sån här annorlunda situation får man lite perspektiv på saker och ting. Man får anpassa sig och försöka leva på som vanligt i den mån det går.

Trots osäkerhet kring seriespelets start har laget tränat på som vanligt och kombinerat fotbollsträningarna med individuella fyspass – allt för att vara redo till premiären i början av april. Under fredagen kom nämligen beskedet att serien startar som planerat den 4 april. För MFF är det dock match redan imorgon, lördag, när DM-gruppspelet ska avgöras.

– Vi är naturligtvis sugna på att spela matcher igen! Rent träningsmässigt har vi kört på som vanligt och laddat för premiär nästa helg.

Det har gått nästan fyra månader sedan föreningens nya damlag tog form. För Cornelia Lindgren har allting kring laget känts bra sedan dag ett.

– Det har varit bra. Hög kvalitet på träningarna och allt runt omkring är professionellt. Allt stöd och uppmärksamhet vi har fått utifrån har också betytt mycket. Jag har spelat högre i seriesystemet tidigare men aldrig varit med om sånt engagemang. Det är häftigt.

huvudpartners

officiella partners