Christiansen: ”Jag älskar att vinna och vill ha det dokumenterat”

Publicerad 26 januari 2016 i Nyheter

Den 25-årige mittfältaren Anders Christiansen har skrivit på ett treårskontrakt med Malmö FF. Efter ett år i italienska AC Chievo Verona ser han fram emot utmaningen att ta en plats i MFF och vinna titlar i den himmelsblå tröjan.

Välkommen till Malmö FF! Kan du beskriva dig själv som spelare?

– Jag låter egentligen hellre andra värdera mig. Men jag tycker att jag är en tekniskt skicklig mittfältare som gillar att ha bollen och styra matcherna. Jag älskar att vinna, hatar att förlora och är inte rädd för att jobba hårt på planen.

Vilken sorts person är du i omklädningsrummet?

– Det sista året har jag varit lite tystare eftersom jag inte pratar flytande italienska men generellt gillar jag att ha skoj i omklädningsrummet. Jag tycker jag är en vänlig person och har gott om vänner från tidigare lag.

Du kommer senast från AC Chievo Verona. Hur har året varit?

– Det har på många sätt varit väldigt bra. Jag har blivit en bättre fotbollsspelare och mer mogen människa. Men det är klart att jag saknat att spela matcher den senaste tiden.

Hur tänker du inför att komma in i Malmö FF?

– Jag hoppas så klart på att få mycket speltid men jag har också klart för mig att MFF är ett riktigt bra lag med stor konkurrens om platserna. Men jag hoppas på att göra mig förtjänt av en plats och spela matcher.

Vad avgjorde att du tackade ja?

– Man visade ett stort intresse för mig. MFF är Sveriges främsta klubb och har vunnit många titlar. Det är en av orsakerna till att jag tackade ja. Jag älskar att vinna. Det är väldigt motiverande att få komma till ett topplag.

Du har spelat med Enock Kofi Adu i FC Nordsjælland. Är det någon annan i laget du känner sedan tidigare?

– Ja, förutom Adu så känner jag till Johan Wiland sedan hans tid i FC Köpenhamn. Jag vet vilken sorts fotbollsspelare han är.

Har du gjort mål på honom?

– Haha, nej, jag tror tyvärr inte det.

Vad känner du annars till om Malmö FF?

– Det finns en stor historia i klubben. Sen har jag så klart sett matcherna i Champions League och förstått att Swedbank Stadion är ett fantastiskt ställe att spela på. Jag drömmer om att få spela många stora matcher här.

Du kommer från Köpenhamn. Betyder det att du varit i Malmö något förut?

– I gymnasiet så åkte jag och tre klasskamrater till Malmö. Vi tog en bil, körde över och gick runt på gågatan. Så jag har bara varit i Malmö en gång förut.

Hur väl känner du till din nye tränare Allan Kuhn?

– Vi har haft många matcher mot varandra. Han har ett riktigt bra rykte i Danmark och är en fantastisk person. Det har jag fått bekräftat när jag snackat med honom. Det blir spännande att arbeta med honom.

Vad tycker du om hans spelsätt?

– Det sättet man spelat i Aalborg är det samma som jag vill spela. Det är mycket bollinnehav och man försöker skapa många chanser. Det känns som att det kommer passa mig bra.

Du har ännu inte vunnit någon titel i din karriär. Är det viktigt för dig att göra det nu?

– Ja, det är det. Det är ju en av orsakerna till att jag tackade ja. Jag älskar att vinna och vill kunna bevisa det. Jag vill ha det dokumenterat.

Följ Malmö FF 2016 – köp årskort!

huvudpartners

officiella partners