Chelsea FC – Malmö FF 3–0

Publicerad 21 februari 2019 i Matches

Europaspelet över trots tapper insats i London.

Med ett massivt läktarstöd i ryggen var det MFF som inledde hetast på Stamford Bridge. Redan i den fjärde minuten nickade Rasmus Bengtsson utanför på ett vackert inlägg från Andreas Vindheim. Tio minuter senare vände Markus Rosenberg på sin försvarare och placerade ett skott bara decimeter utanför stolpen.

MFF bjöd på fortsatt fina intentioner i anfallsspelet samtidigt som Chelsea visade prov på snabbhet och teknik i snabba spelvändningar. En reflexsnabb fot från Johan Dahlin stoppade ett ledningsmål för hemmalaget efter avslut från nära håll en halvtimme in.

Mot slutet av halvleken var det Chelsea som på allvar tagit tag i taktpinnen. MFF fick slita hårt i defensiven med alla lagdelar men stod för en stark första halvlek som avslutades vid ställningen 0–0.

Tyvärr fick hemmalaget ta ledningen tio minuter in i andra halvlek.  Ett bolltapp på mittplan ledde till en blixtsnabb kontring som Giroud till sist stötte in i mål från nära avstånd. Efter målet spelade Chelsea runt bollen kontrollerat, utan några vassare uppstick från MFF.

Med tjugo minuter kvar fick Rasmus Bengtsson syna sitt andra gula kort och MFF decimerades till tio man. På den efterföljande frisparken placerade dessutom Barkley in bollen över muren och i mål till 2–0.

Trots fortsatt fint stöd från läktarna tog det numerära underläget för MFF ut sin rätt. Chelsea kunde rulla boll till 3–0 och dubbelmötet slutade till sist med engelsk seger med totalt 5-1.

Uwe Rösler efter matchen:
– Jag måste tacka mina spelare för en fantastisk insats i Europaspelet. Vi har skrivit historia genom att gå vidare från gruppspelet.

– Vi började riktigt bra och lyckades vinna mycket boll på deras planhalva. Jag tror att Chelsea blev överraskade. Vi skulle ha velat ha ett mål men klarade inte det. I andra halvlek fick Chelsea en chans och dödade matchen.

– Vi har lärt oss så mycket av de här matcherna mot den här kalibern. Jag är väldigt stolt över vad de har gjort mot Chelsea. Vi ska inte dömas efter de sista 20 minuterna. Vi förlorade vår lagkapten och vår försvarsgeneral.

– Jag måste lyfta fram supportrarna. Jag tror att alla här på plats och de som sett matchen på tv har njutit av atmosfären de skapade. Hatten av.

Chelsea FC: Giroud (55’), Barkley (74’), Hudson-Odoi (84’)