Cassandra Harletun skriver på för Malmö FF

Publicerad 03 september 2021 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Cassandra Harletun som ny spelare i föreningen. Den 18-åriga anfallaren kommer närmast från spel i division 1 och ansluter till MFF omgående.

Cassandra Harletun i den himmelsblå tröjan.

18-åriga Cassandra Harletun ansluter från FC Rosengård 1917 där hon under fjolårssäsongen var med och spelade upp laget i division 1 med sina sju mål på lika många matcher.

Under 2018 var hon med i den svenska F16-landslagstruppen som EM-kvalade mot Nederländerna, Lettland och Georgien. Samma år provspelade anfallaren för italienska Bologna FC.

Cassandra Harletun är spelklar till nästa seriematch som är hemma mot Veberöds AIF lördagen 18 september och kommer bära tröja nummer 28 i Malmö FF.

Cassandra Harletun

– Det ska bli jättespännande. Jag kommer till en klubb med stora ambitioner som verkligen satsar på sitt damlag. Jag har spelat med ett par av tjejerna i laget tidigare och de har bara positivt att säga om laget och klubben. Jag har ju faktiskt redan gjort ett par träningar så jag vet att det är ett otroligt duktigt lag jag kommer till. En bred trupp med fin sammanhållning.

– Jag skulle beskriva mig själv som en teknisk och snabb anfallare med bra spelförståelse. Även om jag inte var i Italien så länge så lärde jag mig väldigt mycket under den tiden jag var i Bologna. Det var både kul och lärorikt att få spela utomlands och uppleva en annan fotbollskultur än den man är van vid här hemma i Sverige.

Daniel Andersson, sportchef

– Cassandra är en välskolad och målfarlig anfallare. Hon är snabb och hotar ständigt sina motståndare i djupled, dessutom är hon tvåfotad. Med tanke på den fina utbildning hon har i ryggen är vi säkra på att hon snabbt kommer att anpassa sig till vårt sätt att spela. Vi är mycket glada över att ha henne hos oss och det ska bli spännande att följa hennes utveckling.

huvudpartners

officiella partners