Brian Steens namnteckning säkrad

Publicerad 14 juni 2001

Brian Steen Nielsen spelklar till matchen mot HIF!

MFF tillför truppen ett nyförvärv av högsta klass: 60-faldige danske landslagsmannen och mittfältaren Brian Steen Nielsen.

Kontakterna och förhandlingarna har pågått ett tag, men nu är det klart: Brian Steen Nielsen och MFF är överens om ett kontrakt över två och ett halvt år. Konkurrensen om den danske toppspelaren har varit tuff.

– Ekonomiskt hade Brian Steen Nielsen bättre alternativ, konstaterar MFF:s sportchef Hasse Borg, men de sportsliga och sociala faktorerna övervägde till vår fördel, vilket vi naturligtvis tycker är extra positivt.

Söker ny utmaning
Brian Steen Nielsen är 32 år, och har hunnit med proffssejourer i både turkiska Fenerbache och japanska Orawa Red Diamonds. De senaste åren har han spelat för OB i Odense och AB Köbenhavn.
Brian Steen Nielsen söker en ny utmaning i ett nytt land, men vill samtidigt helst bo kvar i Köpenhamn, berättar Hasse Borg. Då är MFF förstås ett perfekt alternativ. Brian är lätt i kroppen, har hållit sig nästan helt skadefri genom åren, och räknar med att ha runt tre år kvar på toppnivå.
Brian Steen Nielsen har varit dansk landslagskapten, gjort 60 landskamper – senast i 2-1-segern mot Tjeckien – och fortsätter satsa för fullt på den rödvita nationalelvan även framledes.

Vad betyder Brian Steen Nielsen för MFF?
– Med sin professionella inställning, sin rutin och bollsäkerhet kommer Brian Steen Nielsen att tillföra MFF väldigt mycket, säger Hasse Borg. Han är en tvåvägsspelare, som man brukar säga på fotbollsspråk: stora kvaliteter både offensivt och defensivt – passningssäker och stark i närkamperna.
Konkurrensen skärps ytterligare i MFF-truppen. När en så pass namnkunnig spelare träder in i truppen innebär det förhoppningsvis att alla vill höja sig ett snäpp.

– Konkurrens kan man aldrig få nog av, säger Hasse Borg. Vi jobbar hela tiden på att förstärka laget så optimalt som möjligt, och det gäller at