BoIS tränare tycker till om derbyt

Publicerad 29 juli 2002

Minut läggs till minut och timme till timme – avspark närmar sig och som sommarvädret pumpar på ser det inte ut att finnas något som kan hindra att kvällens drabbning mellan MFF och BoIS blir en storartad fotbollsfest.

Att Prahl och hans manskap är spända och förväntansfulla vet vi, men hur är läget i det andra lägret? Sex timmar innan avspark fick mff.se tag på Jan Jönsson på en döende mobiltelefon och kunde göra en snabb derbypulstagning.

Läget?
– Läget är väl bra, laddat och inspirerat. Det ska bli väldigt roligt att spela inför så många människor ikväll.

På stan pratas det om ”årets match” ikväll – Malmö FF mot Landskrona BoIS på ett fullsatt Stadion är mycket mer än en match i tolfte omgången. Toppfight i allsvenskan, Slaget om Skåne, målkungarnas duell, ännu ett blad i den derbykrönika lagen emellan som inleddes 1970. Men kanske att årets match redan är spelad för kvällens gäster, 6-2-sensationen mot HIF i den allsvenska premiären lär bli svår att överträffa.
– Ja, premiärmatchen hemma ihop med dagens match är väl höjdpunkterna. Och däremellan har vi också haft ett antal fester. Allsvenskan är jämn, intressant och rolig i år och det känns som om det är extra tryck här nere i Skåne.

Ett tryck som BoIS har stor del i att ha skapat med sin sensationella insats som nykomling så här långt. Är du inte förvånad själv över att det gått så bra?
– Poängmässigt kanske, men inte spelmässigt. Vi hade ett bra spel ifjol och har tagit ytterligare steg framåt i år, trots att motståndet är bättre i allsvenskan.

Men de senaste omgångarna har det kärvat, en poäng på tre matcher och två hemmaförluster. En vanlig utveckling för nykomlingar, kasta sig in i serien utan något att förlora, spela i ett rus för att sedan falla tillbaka. Varför kommer BoIS att undvika det scenariot?
– Vi är stabila i vårt grundspel. För mig var den senaste matchen mot Kalmar ett undantag; så enkelt har vi inte släppt till mål innan. En poäng borta mot HBK var okej och hemmamatchen mot AIK förlorade vi på tilläggstid. Men visst får man räkna med att det kommer svackor, det gäller att se till så att de inte blir för djupa.

Intryck av MFF?
– De har ju gått som tåget så här långt, ett intressant lag med alla olika spelare – danskar, finnar och allt där är. Och Peter Ijehs framfart är det omöjligt att inte imponeras av. Fast vi har ju också ett par duktiga spelare där framme.

Det får man väl hålla med om. Nannskog och Miljovanovic ligger inte långt efter Ijeh i effektivitet – det är helt klart allsvenskans målfarligaste anfall som möts ikväll. Tränarkollega Prahl menar att matchen därför kommer att avgöras i backlinjen, eller rättare sagt i det lags backlinje som släpper till mest. Kommentar?
– Kanske inte så dumt tippat, hinner Jönsson säga över en slutligen för bräcklig telefonförbindelse. Och avspark har ryckt några minuter närmare.

/Tobias Christoffersson