BK Häcken – Malmö FF 1–1

Publicerad 07 oktober 2018 i Matches

Intensiv match slutade med delad pott på Hisingen.

Två av seriens formstarkaste lag gjorde upp på Bravida Arena och det dröjde inte många minuter innan det hettade till. Efter sex minuter slog Eric Larsson ett inlägg mot Markus Rosenberg som gick upp i närkamp mot Häckens Jonathan Rasheed. Målvakten försökte boxa men missade bollen och sänkte istället Rosenberg i en misstänkt straffsituation. Domaren Magnus Lindgren friade.

I den 9:e minuten skickade ex-MFF:aren Erik Friberg in bollen i straffområdet till Daleho Irandust som tog ner den och sköt mot mål, men Rasmus Bengtsson täckte till hörna. I den 13:e minuten kom Viktor Lundberg runt på kanten och passade in till Alexander Jeremejeff som inte fick träff.

Rosenberg var återigen i händelsernas centrum efter en kvart när han exekverade en cykelspark i ribban, men assisterande domaren vinkade för offside. Nästa läge kom i den 22:e minuten när Romain Gall passade Marcus Antonsson i straffområdet, men anfallarens avslut utgjorde inget problem för Rasheed. 

Halvlekens kanske främsta möjlighet uppstod för Paulinho efter förarbete från Jeremejeff. Vore brassen ouppvaktad skulle han enkelt skickat bollen i mål, men Fouad Bachirou visade upp suveränt försvarsarbete när han trängde sig förbi och lyckades styra bollen till hörna. 

Den andra halvleken var en dryg minut gammal när MFF tog ledningen. Fouad Bachirou ryckte fram på kanten och spelade snett inåt bakåt till Romain Gall, som sköt på en Häckenförsvarare. Amerikanen fick direkt ett nytt läge och tryckte av med vänstern. Trots att han inte fick någon större kraft i skottet letade det sig in i målvaktens högra hörn.

I den 70:e minuten kvitterade Häcken. Efter en hörna dök bollen upp framför Alexander Jeremejeff nära mållinjen, som utnyttjade ett passivt försvarsspel och sköt in kvitteringen mot sina gamla lagkamrater.

De sista tjugo minuterna innehöll aggressivt spel, hög intensitet och många tuffa närkamper, men de hetare lägena uteblev och inga fler mål noterades.

Slutsignalen på Hisingen förkunnade också att MFF:s intensiva spelschema är över för den här gången. Nu väntar allsvenskt speluppehåll i drygt två veckor innan vi tar oss an nästa viktiga batalj när Hammarby IF kommer till Stadion.

Uwe Rösler efter matchen:
– Häcken är ett bra lag och det var tufft att komma hit efter vår match i torsdags. Vi hade svårt att spela vårt presspel som vi normalt vill och våra spelare behövde vänja sig vid plastmattan i första halvlek.

– Sedan fick vi in ett mål och hade kontroll på matchen. Jag trodde att vi skulle få med oss segern, men vi var inte på tårna på fasta situationer och det kostade oss idag. Mina spelare gav allt men det räckte inte hela vägen. Nu återstår 15 poäng att spela om och det är bara för oss att ladda om.  

Mål
BK Häcken: Jeremejeff (70’)
Malmö FF: Gall (47’)

Varningar
BK Häcken: Faltsetas (85’)
Malmö FF: Brorsson (85’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Behrang Safari
Romain Gall (69’ Christiansen), Fouad Bachirou, Bonke Innocent (60’ Lewicki), Sören Rieks
Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (77’ Traustason)

huvudpartners

officiella partners