Björkqvist efter startdebuten: ”Oerhört skönt”

Publicerad 13 oktober 2021 i Herr,Nyheter

I cupsegern mot Onsala BK gjorde Markus Björkqvist sin första tävlingsmatch från start. Efteråt var han på gott humör.

Hur känns det att ha gjort sin första tävlingsmatch från start?

– Det kändes oerhört bra. Det var lite surt med deras mål men sen tycker jag att jag kommer in i det bättre. Jag tycker att vi gör en svängig första halvlek. Men i halvtid snackar vi igenom det och kontrollerar matchen bättre därefter.

Vad lärde du dig av din startdebut?

– Först och främst får jag spela vänsterback som är en annorlunda position för mig. Det är lärorikt att få spela på olika positioner. Tempot och känslan att få spela framför supportrarna var oerhört skönt. Men det krävs mycket av en. Nervositeten var där.

– I andra halvlek kom jag lite högre upp och fick en friare roll. Då kunde jag komma in mer i banan.

Du fick lite kramp i slutet av matchen. Du sprang mycket.

– Det blev mycket springande. Vi hade sagt att vi skulle löpa mycket i djupled när vi attackerar. När vi då tappar bollen blir det en enorm löpning hem till backlinjen. Men jag tyckte jag löste det bra för att vara första matchen.

Du har precis klivit upp ur ett isbad som du tog direkt efter matchen. Hur var det?

– Det var kallt som fan, haha. Men det var behövligt. Det behövde man.

huvudpartners

officiella partners