Betydande förändringar i matchevenemanget

Publicerad 08 maj 2012

På torsdag är det dags för årets Skånederby på Swedbank Stadion. Vi hoppas att det blir en trevlig fotbollsfest och hög stämning. Med fjolårets händelse i minnet så kommer det dock att innebär vissa inskränkningar i vår ambition om att ha en så öppen stadion som möjligt. Här följer viktig information som vi hoppas att ni hjälper oss med att sprida.

Kom i tid!
Var på plats minst en timme innan. Då hinner ni ta en korv, lyssna på intervjuerna med spelare och vår expertkommentator Tom Prahl och ni missar inte inmarsch och tifon! Om man kommer senare kan vi inte garantera att man är inne i tid.

Långa köer!
Det kommer att bli långa köer och trångt. Det är svårt att undvika när 24 000 samlas på en begränsad yta. Kom i god tid och ha tålamod.

Stängd stadion och nät
Stadion är inte öppen som den brukar vara. Det går inte att röra sig lika fritt som tidigare matcher i år. Tänk därför på att ni måste gå in genom den ingång som står på biljetten. Sittplatspubliken kommer inte att kunna besöka supportertorget innan match.

Framför båda kortsidorna kommer det att vara ett nät att vara uppsatt.

Området kring sydvästra hörnet av stadion avspärrat
Ni som skall gå in på södra sidan till F, H och J bör välja att komma från östra sidan där P-hus, kombihall och Atleticum ligger. Anledningen är att polisen spärrat av ett stort område runt gästande lags entré. Man kommer inte att kunna ta sig runt stadion med annat än att man går runt träningsplanerna. Det kommer dock att finnas en tillfällig ingång till övre etage söder om ingång D.

Gästande lags supportrar
Kommer att ledas från Stadiongatan via gången mellan träningsplan 6 och 7 bort mot entré E.

Rökfri stadion
Vänligen respektera att vi har en rökfri stadion. Förutom att det stör övrig publik så föreligger det en generell ökad brandrisk i samband med derbymatcherna på grund av trängsel och tifoarrangemang.

Värdar på ståplatsläktaren
På ståplatsläktaren kommer 12 servicevärdar att vara utplacerade. De är där för att styra folk in mot mitten av sektionerna. Man kan alltså inte välja att stå i närheten av en utgång om man kommer först. Detta är för att packa ihop folk så att alla 6000 kommer in på läktaren. Vänligen respektera detta och hjälp till att trycka ihop er så mycket som möjligt.

Endast läsk och folköl
Det kommer inte att serveras starköl och vin på supportertorget denna match.

Tryggt och säkert
Det kommer att vara en stor polisiär närvaro på och runt stadion. Malmö FF kommer att ha sin största organisation av publik- och servicepersonal någonsin på plats. Både brandutbildad personal och sjukvårdspersonal finns naturligtvis på plats precis som vanligt. Allt för att kunna genomföra arrangemanget på ett så tryggt och säkert sätt som vi bara kan.