Besök från Kina

Publicerad 02 augusti 2012

Under gårdagen fick Malmö FF besök av en kinesisk delegation ifrån Guandong.

Vice guvernören Xu Ruisheng ifrån Guandong var under två dagar tillsammans med sina kollegor runt om i Skåne för att besöka olika idrottsklubbar för att se hur de arbetar.

Under ett hastigt besök under gårdagen var de hos Malmö FF där Per Nilsson, Staffan Tapper och Jan-Olov Kindvall välkomnade dem. Kindvall och Tapper berättade lite om hur klubben arbetar med fotbollsakademin och projektet Fotboll mot rasism något som tycktes intressera besökarna.

– Vi har visat dem lite av vår fotbollsakademi, historien bakom den och hur den kom till. Det var även akademin som de visade absolut störst intresse för. De ville ha reda på vår ungdomssida och hur vi hanterar våra yngre inom klubben där vi kombinerar idrott med studier, berättar Jan-Olov Kindvall.

Hela besöket avslutades i hederslogen där Per Nilsson överräckte en minnesgåva och den extremt fotbollsintresserade Xu Ruisheng tackade för att MFF tagit sig tiden. I diskussionerna undersöktes även möjligheten till ett framtida samarbete och en uppvisningsturné.