Besked om A-truppen

Publicerad 21 december 2001

Besked om A-truppen

Lite av dagen D-stämning har rått över fredagen den tjugoförste i tolfte ett tag, sedan Tom Prahl tidigt spikade detta datum för besked om gallring i den väl rika MFF-trupp han nu lett och sett i fyra veckor. Och så här blir det:

Kenneth Gustavsson och Gudmundur Mete får fortsatt förtroende i A-truppen. Nya ettårskontrakt.

Gezim Osmani, Ylli Shabani, Fredrik Jönsson och Richie Oteng Mensah, vars kontrakt alla går ut till årsskiftet, får dem inte förnyade. Marcus Winquist har ett år kvar på sitt, men ställs till förfogande för utlåning.
– Svåra besked att ge till killar som är ambitiösa och vill satsa på fotbollen, säger Tom Prahl, men vi har varit lite för många för den elittrupp vi satsar på att bygga upp. Jag har varit i den här situationen förut, och jag lider med killarna.
– Vi ska göra allt för att de kommer till andra klubbar där de får spela A-lagsfotboll, helst i närområdet så vi kan följa deras utveckling, säger Hasse Borg.

Ivan Milosevic får Kirsebergs IF, som tränat med MFF ett slag – fortsätter med det under januari. Tom Prahl vill se mer. Detsamma gäller finske backen Jussi Nuorela, som dock deltar i ett finskt landslagsläger i Bahrain i början av januari och sannolikt fortsätter träna med MFF därefter. Långtidsskadade Fredrik Andersson – fjolårets 18-årige nyförvärv från Kristiansstads FF – får tills vidare räknas som joker i leken.

Vad fattas i truppen?
– Vi är ute efter två erfarna försvarsspelare, en mittback och en ytterback, säger Tom Prahl.
– Det finns en del intressanta namn vi jobbar med, men inga jag vill uttala mig om närmare just nu, säger Hasse Borg.
Därmed skulle mittfälts- och anfallsbesättningen i princip vara spikad?
– Vi har nu fem forwards och sju mittfältare, vilket är en liten obalans, men kanske finns det möjligheter att justera, säger Tom Prahl. Men det ska väldigt mycket till om någon ytterligare ska läggas till.

Jörgen säkrad tre år framåt
Samtidigt har idag också en av klubbens verkliga trotjänare förlängt sitt kontrakt: Jörgen Ohlsson, vars kontrakt löpte över 2002, har förlängt det med ytterligare två år och är därmed säkrad i den ljusblå tröjan till 2004-12-31.
– Det var väl en fin julklapp? myser Hasse Borg, och fortsätter: – Jag vill önska en riktigt god jul och ett gott nytt år till alla som stöttar oss – medlemmar, fans, sponsorer, malmöbor och skåningar.
Och Herr Sportchefen förmedlar också en julhälsning till alla MFF:are från Amsterdam och Zlatan, som är ”i andra luren” när hemsidan ringer.
Hälsningen återgäldas!