Berget: ”Finns saker att ta med oss till Madrid”

Publicerad 26 november 2015 i Nyheter

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Det var i den 22:a minuten vid ställning 0-2 som Jo Inge Berget blev serverad en boll av Markus Rosenberg och fintade bort sin försvarare. Många var nog på väg att räkna in mål för Malmö FF men PSG-målvakten Kevin Trapp räddade.

– Jag vänder upp och drar deras sista man och har egentligen bara keepern kvar att slå. Jag försökte att skjuta bollen i mål men han når den. Det är tråkigt att den inte går in och det är inte bra av mig att inte sätta den. Vi hade behövt ett mål då, säger Jo Inge Berget.

Spelarna gick till paus med ett tvåmålsunderläge men någonstans fanns det fortfarande en gnutta hopp. Det släcktes dock när Zlatan Ibrahimovic gjorde 0-3 tidigt i andra halvlek.

– Vi kände att vi hade gjort en okej halvlek. Vi kom till chanser. Så vi sa att vi skulle fortsätta så och sätta chanserna den gången. Men så får vi ett mål i trynet direkt. Det blir svårt då.

Matchen slutade till sist 0-5, vilket är den största hemmaförlusten för Malmö FF på många år.

– Det är inte kul att förlora med 0-5. Vi har några stora chanser men skillnaden mellan PSG och MFF är att de klarar av att göra mål på chanserna.

Finns det något vi kan ta med oss till Madrid?– Ja, det tycker jag. Även om det blir 0-5 är vi bra på att hålla i bollen och vi skapar en del chanser. Det gjorde vi inte mot Paris sist och det måste vi ta med oss. Men vi får inte bli för naiva heller för vi ser hur lätt det är att vi blir straffade.

huvudpartners

officiella partners