Bengaler och dåligt uppförande ger avstängning och böter!

Publicerad 22 augusti 2003

Malmö FF:s styrelse har beslutat att med omedelbar verkan stänga av två personer från Malmö FF:s hemmamatcher till och med 2004. Dessutom riskerar man stora bötesbelopp. En tredje person kommer att gå samma öde tillmötes så fort han blivit identifierad på de foton som polisen har tagit.

Malmö FF vill på ett kraftfullt sätt ta avstånd från ofoget att tända bengaler på läktarna, kasta in saker mot domare, spelare och funktionärer samt förhindra publikvärdarnas jobb.

Två händelser den senaste tiden har fått styrelsen att försöka stoppa sabotagen mot Malmö FF.

Dels gäller det Landskronamatchen då det från MFF-klacken tändes ”bengaler” samt kastades diverse föremål mot motståndare, domare samt egna publikvärdar.

Dels på UEFA-matchen mellan Malmö FF och Portadown FC då två ”bengaler” tändes på norra läktaren. Händelsen rapporterades av UEFA-delegaten på plats. Böter kommer att utdömas men beloppet är ännu inte fastställt.

Både Malmö FF och MFF Support tar avstånd från det inträffade.

En av de två personerna som var skyldiga till bengalerna blev avvisad från arenan och rapporterad för brott mot ordningslagen. Han har erkänt brottet.

Han kommer nu att bli avstängd från alla matcher i Svenska Fotbollförbundets regi dvs Superettan, Allsvenskan och landskamper till och med 2004.

Den andra personen som får samma straff betedde sig olämpligt mot motståndare, domare, publikvärdar och ordningsvakter i bortamatchen mot Landskrona BoIS.

Malmö FF kommer även att kräva dessa personer på det bötesbelopp som föreningen blir tilldömd för dessa händelser.

Malmö FF har under säsongen blivit bötfällda vid fem tillfällen samt har tre rapporter under behandling. Den senaste nu i hemmamatchen mot Hammarby IF då det tändes en rökbomb på ståplats.

Detta ofog, som förutom det faktum att man utsätter sig själv och omgivningen för fara, kostar Malmö FF dryga böter.

Malmö FF:s styrelse kommer även i fortsättningen att agera kraftfullt mot dylika förseelse.