B-laget slog TFF med 2-0

Publicerad 24 april 2006

MFF:s B-lag dominerade matchen mot TFF B och stod för en stabil insats. Seger med 2-0 efter mål av Behrang Safari och Guillermo Molins och Marcus Pode bakom bägge.

Edward Ofere(60), Behrang Safari(46)

Ersättare: Niclas Hammer (mv), Philip Milencovic, Guillermo Molins(60), Robin Andersson(87), Robin ”Tomelilla Nilsson(46).

Den faktiska startelvan kom att bli ganska annorlunda mot den som aviserades på hemsidan i förmiddags. Efter en översyn av A-lagsspelarna på dagens träning och en funderare bestämde sig MFF-ledningen för att matcha också B-laget i 4-4-2-uppställning med diamant. Detta innebar att Behrang Safari istället för att som planerat spela vänsterback fick bilda anfallspar med Edward Ofere, medan Rawez Lawan sattes till vänster på mittfältet, Sliper till höger och Tobias Nilsson fick ta klivet upp från backlinjen och spela balans.
– Vi har ju lagt ner mycket tid på att spela 4-3-3, så det blev lite en omställning igen, och några positioner blev lite aviga. Vi hade svårt att hitta rätt vägar framför allt i anfallsspelet, säger Alf Westerberg efter matchen.

Men seger blev det, en stabil 2-0-seger mot TFF borta, och Alf är nöjd med lagets insats.
– På det hela taget har vi bra kontroll på matchen, ett stabilt agerande och bra försvarsspel. Vi
Vi jobbar bra, visar bra inställning, särskilt de unga spelarna som kommer in, fast – det är ju nästan bara unga spelare vi har idag.

En TFF-back rensade bollen i stolpen och höll på att ge MFF ledningen redan efter 30 sekunder, men annars hade MFF sin sämsta period i matchen de första 20 minuterna.
– Vårt 1-0-mål är faktiskt ganska ologiskt när det kommer efter 29 minuter, medger Alf Westerberg.
Ologiskt men snyggt: Marcus Pode fick från sin offensiva mittfältsposition tag i en TFF-felpass och uppfattade situationen blixtsnabbt; slog en boll i djupled till Behrang Safari, som avslutade säkert.

Sedan ägde MFF matchen och släppte inte greppet, dock utan att skapa särskilt många målchanser. Närmast kom Robin ”Tomelilla” Nilsson – inbytt i paus då Safari gick ut och Rawez upp i anfallet – som 20 minuter in i andra halvlek hade ett jätteläge i straffområdet, men TFF-målvakten kunde tippa ut bollen. Med tio minuter kvar drog Tobias Nilsson på ett kanonskott som varpå väg upp i krysset – men igen lyckades målvakten mota.
– Den trodde jag skulle gå in, säger Alf, som också berättar att Rawez Lawan hade att par bra lägen men inte fick till avsluten.
– Även här var planen svårbemästrad; det tar ofta ett par tiondelar extra att behandla bollen – och då hinner en del lägen försvinna.
2-0-målet inföll med fem minuter kvar av matchen: Marcus Pode slog den sista av tiotalet hörnor i andra halvlek, och Guillermo Molins nickade in den.

TFF hade inte mycket, och den vassaste chansen låg självklart Rasmus Bengtsson – utlånad från MFF – bakom, när han lyfte en boll nära utanför i farligt läge. En frispark som touchade ribban och så fick efter hörna Jonas Sandqvist chans att göra en fin fotparad. Annars inget.
– Försvaret spelar stabilt, vi släpper inte till mycket. Anes Mravac visar mognad och stabilitet i sitt spel, och Raoul Kouakou är en tillgång; han styr de yngre och löser sin uppgift bra.

Därmed har B-laget inlett reservlagsserien på bästa sätt. Nästa match är HIF hemma
torsdag 4 maj 17:00 – fyra dagar innan A-lagen drabbar samman på Stadion…