B-laget mot TFF

Publicerad 15 augusti 2006

Äntligen, äntligen, äntligen – Niklas Skoog i en startelva. Nummer 9 gör smygcomeback i onsdagens B-lagsderby mot TFF. I matchen, som förhoppningsvis spelas inne på Malmö Stadion, deltar bland andra också Labinot Harbuzi, Olof Persson och Hasse Mattisson.

MFF B – Trelleborgs FF B. Tid: onsdag 16 augusti 17:00. Plats (preliminär): Malmö Stadion

Startelva:

Håkan Svensson

Johan Nilsson Guiomar, Olof Persson, Raoul Kouakou, Niklas Hansson

Joakim Nilsson
Hasse Mattisson, Robin ”T” Nilsson
Labinot Harbuzi

Niklas Skoog, Edward Ofere

Ersättare: Festim Bytyqi, Anes Mravac, Guillermo Molins, Robin Andersson, Philip Milenkovic.

Planerad spelplats för onsdagens B-lagsmatch är Malmö Stadion, men om det fortsätter att regna lika mycket närmsta dygnet är sannolikheten stor att den (matchen alltså, inte Stadion) flyttas, kanske till Rosengårds IP. Titta in på hemsidan under morgondagen för uppdatering och definitivt besked.

Niklas Skoog är alltså till slut tillbaka på fotbollsplanen, efter flera skador och flera bakslag i sin långa och hårda kamp för comeback.
– Han är helt frisk och redo. Vi har kört ganska hårt med honom i helgen med extra löppass. Det tar naturligtvis tid för honom att komma upp i full form efter så lång bortavaro, men det blir ett intressant test i den här matchen, säger Alf Westerberg.

Detsamma gäller egentligen också Labinot Harbuzi, som också fått bakslag under sin väg tillbaka från skadorna, senast genom en lite oturligt fotskada i B-lagsmatchen mot Lunds BK.
– En mycket skicklig bollspelare. Nu handlar det om att få upp hans fysiska status.

Principen i MFF är att alla spelare som varit skadade ska ha varit tillbaka i full träning i en vecka innan de kan bli aktuella för match.

Efter ett par veckor i IFK Malmö – där han spelat två seriematcher som mittback – tar lagledningen också en titt på Niklas Hansson, medan Olof Persson får lite matchminuter efter sin avstängning mot Elfsborg senast.

Alf hoppas på en bra match i B-lagsderbyt:
– TFF har en bred trupp som vad jag vet är så gott som intakt, så de kommer nog att ställa upp med ett bra lag. Matchen blir en bra värdemätare för oss.

/Tobias Christoffersson