B-laget mot Häcken

Publicerad 12 juni 2003

Erik Johansson i anfallet och Lolo Chanko igen på mittmittfältet. Men ingen Ijeh.
– Han behöver ju inte bevisa någonting, säger Anders Palmér.

B-laget mot Häcken: Joakim Moberg – Matias Concha, Joakim Guiomar Nilsson, Nussi Nuorela, Jeppe Vestergaard – Billy Berntsson, Louay Chanko, Joakim Nilsson, Alexander Malmström – Erik Johansson, Darko Lukanovic.
Ersättare: Nicolas Polakof, Jesper Rendin, Bovar Karim, Max Fuxberg, Anders Eklund.

I B-lagssammanhang är det mittenlaget MFF som åker upp till Götet för en tuff bortamatch mot topplaget Häcken. I förra matchen förlorade den blå bilagan med 2-1 mot HIF, efter mål av Erik Johansson, som sattes upp i anfallet i slutet av matchen. Ikväll spelar han där från start.
– Han gjorde mål direkt när vi flyttade upp honom mot HIF. Att han får spela på topp har inget med tankar på hans roll i A-laget att göra, utan mer att en bra spelare ska vara användbar på flera positioner, säger Anders Palmér.

Detta kvalitetskriterium lever i så fall också Billy Berntsson upp till. Billy som fick ett litet genombrott som högerback i A-laget i fjolårets inledande matcher – för att sedan tappa formen – matchas nu på höger yttermittfält, till tränare Palmérs belåtenhet. Samtidigt får Lolo Chanko jobba vidare på att växa in i rollen som central mittfältare.

I startelvan en ”allsvensk” backlinje plus färskt framgångsrike P18-landslagsmannen Johan Guiomar Nilsson. Så är det också i spelet framåt Anders Palmér saknat kvaliteterna i B-laget – få skapade målchanser måste bli fler.

Med Peter Ijeh på gång igen, vore det inte ologiskt att tänka sig en B-lagsmatach i benen för att få upp tempot igen. Men MFF-ledningen spar sin guldklimp, för att hålla honom helt inriktad på ett inhopp mot Halmstad på tisdag.
– Det är ju inte så att han behöver bevisa någonting. Vi har diskuterat hur vi skulle göra och kommit fram till att Peter mår bäst av att träna själv i Malmö. Det handlar om motivation också, vi vill ha honom riktigt tänd – och det kommer han att vara mot Halmstad.