Avspark för Fotboll mot rasism med Lars Lagerbäck och Roland Andersson

Publicerad 12 april 2013

På söndag inleds årets turnering i Fotboll mot rasism med en ledar- och spelardag på Swedbank Stadion. Det blir bland annat föredrag i ledarskap av de förra förbundskaptenerna för Svenska Landslaget, Lars Lagerbäck och Roland Andersson, träning med MFF-instruktörer och arbete tillsammans med Moderna Museet.
 
– Fotboll mot rasism är så mycket mer än bara att spela matcher, berättar Jan-Olov Kindvall. Det är ett arbete som ska genomsyra hela föreningen för att det ska bli bra och fylla sitt syfte.

I år bjuds alltså föreningarna också på ett föreläsning i ledarskap av två synnerligen kunniga ledare. Lars Lagerbäck och Roland Andersson. De har båda långa karriärer inom elitfotbollen både i Sverige och utomlands och har stor erfarenhet i att tackla alla de situationer som en fotbollsledare kan stå inför.

– Vi är otroligt glada över att ha Lasse och Roland här, säger Jan-Olov. Men det är på den här nivån vi vill att vår turnering ska ligga. Vi ställer krav på deltagarna, men de ska också få något tillbaka.

Förra årets nyhet var utställningen på Moderna museet där deltagarna i turneringen ställde ut sina konstverk på temat Fotboll mot rasism.

– Det var mycket uppskattat av både barnen och det är en viktig del i det här. Hela samarbetet med Moderna museet känns väldigt spännande och givande för alla, intygar Kindvall.

Samtidigt som ungdomarna arbetar med Moderna museet kommer ledarna att arbeta med värderingar och attitydfrågor tillsammans med Malmö Stad, Ungdomar mot rasism och SISU.

Vi hälsar alla deltagare i Fotboll mot rasism varmt välkomna!