Åttonde raka segern

Publicerad 14 maj 2023 i Herr,Nyheter

Ett sent mål av Patriot Sejdiu gav oss säsongens åttonde raka seger när Halmstads BK besegrades med 1–0.

Nyckelhändelser

Minut 1: Avspark på Örjans Vall.

Minut 18: Stort bollinnehav för MFF men hemmalaget är solida defensivt och begränsar för dagen helvita MFF till få målchanser.

Minut 33: Första farliga MFF-chansen uppstår efter att Joseph Ceesay är framme och hugger på en retur efter ett avslut från Isaac Kiese Thelin. Högerbackens skottförsök går någon meter utanför stolpen.

Minut 45: Kiese Thelin har en boll i mål efter ett bra förarbete från Ali och Christiansen. Den assisterande domaren flaggar dock för offside och vi går in i pausvila med 0–0.

Minut 71: Första riktiga farligheten från HBK när Erik Ahlstrand får läge att skjuta i duell med Ceesay. Johan Dahlin står rätt placerad och räddar ut till hörna.

Minut 75: Vi tvingas byta ut två mittbackar inom loppet av sju minuter när både Derek Cornelius och Lasse Nielsen tvingas lämna planen.

Minut 85: Bra läge för Sören Rieks nära Halmstads mål men i sista sekund hinner en hemmaförsvarare dit och blockerar.

Minut 96: Patriot Sejdiu gör inga misstag när han på ett tillslag smäller in det avgörande målet i matchens slutskede! Vi tar åttonde raka segern på Örjans vall.

Henrik Rydström efter matchen

Om matchen
– Vi visste hur det skulle bli att spela här och jag sa det innan i alla möjliga sammanhang att vi har stor respekt för Halmstad, inte minst här på Örjans vall. Det blev den matchbild som vi förväntade oss. Det var tufft och många dueller. De låg kompakt och lågt. När vi hade lägen att möta färre motståndare, vid bollvinster och dylikt gick det lite för långsamt, samtidigt var vi relativt nöjda med första halvlek, vi tänkte att om det skulle se ut såhär en halvlek till skulle det bli jobbigt för Halmstad.

– Att vi gör mål i slutskedet, det är kanske tur, kanske skicklighet. Jag är väldigt väldigt nöjd med att spelarna bara fortsätter köra.

Om skadorna på Lasse Nielsen och Derek Cornelius
– Jag har inte hunnit prata med dem. Vi hade möjligen kunnat sy Lasse och fortsätta med honom men vi valde att inte göra det. Jag vågar inte säga om det var någon hjärnskakning men jag tror inte det. Hur det är med Derek vet jag inte än.

Om Patriots segermål
– Det var Nikola (Trajkovic) min assisterande som sa när det endast återstod några minuter av matchen
”Ska vi inte sätta in Patriot?” och då gjorde vi det. Vi har de marginalerna med oss. Jag tycker vi uppfattar situationen bra, vi sätter snabbt igång en frispark och vi går för det. Det är egentligen det jag är mest nöjd med. Jag har en jätterespekt för Halmstad och 0–0 hade varit mer än vad AIK, Djurgården och Häcken har gjort här. Men vi kände också att vi kan väl testa att gå för det, härligt med Patriot, han har en förmåga att hitta de ytorna och det är ett bra mål.

Mål

Halmstads BK:
Malmö FF:
Sejdiu (96′)

Varningar

Halmstads BK: Karlsson (94′)
Malmö FF: Olsson (95′), Busanello (95′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Joseph Ceesay, Lasse Nielsen (Vecchia 67′), Derek Cornelius (Olsson 75′) , Gabriel Busanello
Sergio Peña, Hugo Larsson
Sebastian Nanasi (Sejdiu 92′), Anders Christiansen, Taha Ali (Rieks 75′)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Melker Ellborg, Martin Olsson, Samuel Kotto, Oscar Lewicki, Sören Rieks, Moustafa Zeidan, Patriot Sejdiu, Hugo Bolin, Stefano Vecchia

huvudpartners

officiella partners