Árnason: ”Det bästa jag varit med om”

Publicerad 26 augusti 2015 i Nyheter

MFF:s isländske försvarsklippa Kári Árnason såg tillsammans med resten av laget till att Celtic FC nollades på Swedbank Stadion. – Vi hade full kontroll, säger han.

Malmö FF är återigen i Champions Leagues gruppspel efter hemmavinsten på tisdagen. Celtic FC lyckades aldrig spräcka Malmös målnolla.

– De skapade inte mycket. Vi hade full kontroll över matchen och lät dem aldrig pressa oss, säger Kári Árnason.

Han var inblandad i händelsen i slutet av första halvlek då Celtic FC fick bollen i mål, men då kvitteringen ogiltigförklarades eftersom domaren blåste frispark i samma situation.

– Jag vet inte vad som hände. Jag fick en knuff och styrde bollen vidare. Det är ingen straff i min bok och det var egentligen deras enda riktiga chans. Vi eliminerade Griffith. Forrest hade lite liv i sig men det är för att han förmodligen är den snabbaste skotten någonsin. Han var lite svår men vi gör det bra.

Vad sa Åge Hareide till er i halvtidsvilan?

– Han sa att vi skulle le. Vi leder med ett mål och de skapar ingenting.

Var du någonsin nervös?

– Ja, det var en situation där bollen studsade på någons panna och jag bara ”väck med skiten”. Det blev en mysko rensning. Men det var lugnt.

Som Kári Árnason själv säger lyckades skottarna aldrig skapa några riktigt heta chanser. Efter den starka insatsen väntar gruppspel i Champions League.

– Det var helt sjukt. Det här är det bästa jag varit med om.

huvudpartners

officiella partners