Första förlusten för säsongen efter straff och olyckligt självmål.

Varningar
AIK: Bahoui (13′), Papagiannopoulos (86′), Hussein (90+3′)
Malmö FF: Hadzikadunic (65′), Peña (86′)

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Friends Arena.

10′ Matchens första målchans när Veljko Birmancevic viker in i straffområdet och avlossar ett hårt, lågt skott som målvakten lyckas täckta ut till hörna.

17′ AIK tar ledning på självmål när Mendes avslutar och Dennis Hadzikadunics brytning styr bollen i eget mål.

34′ Abubakari slår till på volley men skottet går i stolpen och ut.

46′ Dahlin tvingas kliva av i halvtid. Diawara ersätter.

52′ Diawara står för en fin dubbelräddning på en hörna.

62′ I ett trippelbyte ersätts Hugo Larsson, Ola Toivonen och Malik Abubakari av Martin Olsson, Jo Inge Berget och Sebastian Nanasi.

67′ Berget når högst i en nickduell i offensivt straffområde men målvakten hinner snabbt ner och räddar.

73′ Kimpioka får fritt skottläge efter flipperspel i straffområdet men Diawara gör en ny bra räddning.

87′ Sebastian Larsson utökar till 2-0 på straff efter att Chalus tvingats gå in hårt mot Kimpioka med öppet mål.

Milos Milojevic efter matchen

– Vi börjar matchen bra, tycker jag. Vi har kontroll men på ett passivt sätt för vi kommer inte till många bra lägen. Timingen mellan våra anfallare och mittfältarna som ska stötta dem är inte så bra som vi är vana vid. Helt klart påverkar det att vi spelar mot ett bra lag som AIK.

– De gör mål på individuell kvalitet och en bra aktion. När det är många fötter i straffområdet kan bollen alltid ändra riktning. Vi forcerar och har mer kontroll men AIK är bra på att försvara och kan spela på resultatet. Vi tar många beslut i sista tredjedelen som inte är på nivån som behövs för att vinna här. Sen är vi lite slarviga i straffområdet och det är 2-0. Vi måste gratulera och komma tillbaka bättre till nästa match här i Stockholm.

– Vi är i en process att utveckla vårt spel och måste anpassa oss och bli lite mer direkta och snabbare när vi ligger under. De som är smartare än mig säger att man ska lära sig av förluster. Det är inte den bästa känslan men så funkar det.