Angående efterspelet efter måndagens hemmamatch

Publicerad 13 april 2018 i Nyheter

Efter hemmamatchen i måndags uppstod ett bråk på Supportertorget, som är beläget bakom ståplats på Stadion. Malmö FF kommer att följa upp och arbeta för att något liknande inte skall inträffa igen.

Efter att i princip alla åskådare lämnat Stadion efter hemmamatchen uppstår ett mindre bråk mellan två MFF-supportrar på Supportertorget bakom ståplats. Den uppkomna situationen löstes av personal från Malmö FF och de ordningsvakter som är på plats på ett lugnt sätt. När civilklädd och uniformerad polis ansluter till Supportertorget förvärrar delar av de civilklädda poliserna situationen genom att uppträda aggressivt mot MFF-personal och supportrar.

Malmö FF ser allvarligt på den uppkomna situationen och särskilt allvarligt på att en person som är anställd av MFF under sin tjänstgöring behandlats våldsamt och utan respekt.Malmö FF kommer att följa upp och arbeta för att något liknande inte skall inträffa igen. Vi har i ett första skede haft ett möte med polisen där vi framfört våra synpunkter baserat på våra upplevelser och det mycket tydliga filmmaterial vi har. Vi har därefter blivit inbjudna till ett uppföljningsmöte som kommer att äga rum inom några veckor. Vi har också träffat MFF Support och diskuterat deras och andra supportrars upplevelser av händelsen.

huvudpartners

officiella partners