Angående biljetterna till matchen mot IK Sirius

Publicerad 23 februari 2016 i Nyheter

Inför cupmatchen mot IK Sirius hade årskortsinnehavare möjlighet att kvittera ut en fribiljett till matchen. Trots att 5 570 biljetter hade gjorts tillgängliga och hämtats ut stannade publiksiffran på 3 625.

Eftersom vi har nästan dubbelt så många årskortsinnehavare som det fanns tillgängliga platser var det principen först till kvarn som gällde precis som tidigare år. Intresset för biljetterna var stort och redan under den första av två planerade utlämningsdagar var biljetterna slut. Många som hade önskat att se matchen saknade biljett och därför var det olyckligt att se att tillgängliga platser inte fylldes på matchdagen.

Efter kontroll av utskrivna biljetter och de bakomliggande systemen går det att se att samtliga 5 570 utskrivna biljetter hämtats ut – varav 351 hämtades ut av företagspartners. Samtliga tillgängliga biljetter har alltså fysiskt hämtats ut under utlämningsdagen. Beklagligt nog användes aldrig 1 945 av dem.

Vad det beror på vet vi inte. Efter en genomgång av våra utlämningsrutiner kan vi dock se att det fanns möjlighet för den som ville kringå principen om en biljett per årskort, att hämta ut mer än en biljett per årskort. Vid framtida biljettsläpp av liknande slag kommer detta inte vara möjligt.

Med det sagt vill vi tacka alla 3 625 åskådare under söndagens cupmatch för en härlig inramning och för att vi tillsammans vände och vann matchen!

Fotnot: Totalt släpptes 5 670 biljetter varav 100 gick till gästande supportrar. Därav siffran 5 570 i ovanstående text.

huvudpartners

officiella partners